Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2018 door Jeffrey Schipper

D66 wil opheldering over 'homofobe' uitspraken Amsterdamse dominee

D66-raadslid Jan-Bert Vroege wil opheldering over 'homofobe' uitspraken die zijn gedaan door de Amsterdamse dominee Emmanuel Koney. Dit meldt het raadslid tegenover NAP Nieuws. Koney gaf onlangs een interview aan ditzelfde Amsterdamse medium.

In het interview zegt Koney dat hij een lesbisch meisje pastoraal heeft begeleid. "I converted her. Ze woonde samen met een vrouw en gebruikte drugs. We hebben veel gepraat over het geloof. Kun jij kinderen krijgen met je vriendin, vroeg ik haar. Haar antwoord was natuurlijk nee. Dan weet je dat je tegen de natuur ingaat. Maar ik houd van haar. Ze bleef terugkomen en nu is ze deel van de kerk. Af en toe belt ze me op: Papa, ik heb last van mijn gevoelens. Maar ze heeft een normaal leven nu, wil trouwen met een man en kinderen krijgen. Now she’s free, she’s free."

De pinksterpredikant benadrukt dat hij haar niet heeft gedwongen om afstand te nemen van haar homoseksualiteit. "We hebben veel gepraat, Ik heb haar de waarheid verteld, maar ze heeft haar eigen beslissing genomen." Koney voegt toe dat hij handelt uit goede bedoelingen. "Ik houd van haar als mens, maar het is de zonde die ik haat." Hij zet homoseksualiteit in het rijtje met zonden als drinken en gokken.

Koney geeft leiding aan de Pentecost Revival Church in Amsterdam. De Ghanese pinksterkerk telt ruim 450 gelovigen. D66-raadslid Vroege wil van burgemeester Van Aartsen weten waarom de gemeente een ‘homofobe pastoor’ jongeren laat begeleiden.

CIP.nl sprak de pastor in 2013: "Geld is goed, liefde voor geld is duivels".

Lees ook: 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren en 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
D66-ers willen dat de mensen gebonden blijven, omdat ze zelf ook gebonden zijn. laten wij, als vrije mensen ze erop wijzen dat er ook voor hen echte vrijheid is. Want echte vrijheid die is alleen te vinden bij JEZUS, Hij alleen maakt waarlijk vrij.

Wat mooi dat Koney dat meisje de Waarheid heeft verteld en ze nu vrij is!!