Yvonne Zonderop

Nieuws

16 april 2018 door Kerknet | Reformatorisch Dagblad

Journaliste pleit voor herwaardering christendom

De Nederlandse journaliste Yvonne Zonderop pleit voor de herwaardering van het christendom in een postseculiere cultuur, meldt Kerknet. Haar boek Ongelofelijk is een gepassioneerd pleidooi voor de herontdekking van het christendom, en opvallend: uitdrukkelijk gericht aan buitenstaanders.

"De secularisatie is voorbij," merkt Zonderop op. "Religie is helemaal terug, vooral onder invloed van nieuwkomers in onze landen. Maar ook jongeren verlangen naar meer gezag. Veel burgers roepen om waarden en normen. Godsdienst biedt een coherent verhaal om staande te blijven in een leven dat jou grotendeels overkomt."

Sinds de kerk is weggevallen, is het seculiere leven kil en eenzaam geworden, stelt de journaliste. "We beroofden onszelf van een culturele context waarmee velen zijn opgegroeid," citeert het Reformatorisch Dagblad. "Daarmee is een mogelijkheid tot identificatie weggevallen, terwijl daar in tijden van verandering juist zo veel behoefte aan bestaat."

Ze kreeg naar aanleiding van haar boek veel positieve reacties uit gelovige hoek. "Door de doorgedreven secularisering, onbegrip en spot durven velen hun geloof bijna niet meer ter sprake te brengen. Dan is het fijn dat een buitenstaander het opneemt voor de christelijke godsdienst en religie in het algemeen."

Bekijk ook dit videofragment:

Reacties

Want ik schaam mij het evangelie niet. Het is een kracht van God tot behoud van een ieder die gelooft. Waarom schamen christenen zich voor de waarheid?
REAGEER
W
Het is belangrijk is dat we gaan begrijpen dat Gods Geest en Woord een leidraad geeft in alle terreinen van het leven; politiek, psychologie, zakenleven, waarheidsvinding, productief vergaderen etc., en ons laten uitdagen om hieraan creatief vorm te geven. Een reden waarom het geloof voor buitenstaanders vaak weinig interessant lijkt is dat Christenen hun eigen zuil hebben gevormd met politiek correcte ideeën die alleen relevant zijn voor gelijkgestemden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher