bill hybels

Nieuws

16 april 2018 door Redactie

‘Bill Hybels is niet het slachtoffer’

Nancy Beach was de eerste vrouwelijke onderwijspastor van Willow Creek Community Church. Zij zegt nu dat het aftreden van Bill Hybels als voorganger niet voldoende is. “Er kan geen genezing zijn totdat de hele waarheid in het licht is gebracht.”

Hybels is vorige week afgetreden na beschuldigingen van ongewenst gedrag tegenover vrouwen in de kerk, die hij in 1975 startte. Hij ontkent nog altijd een deel van de beschuldigingen, inclusief een affaire met een getrouwde vrouw, die uiteindelijk haar eis introk.

Beach was betrokken bij een groot onderzoek naar het gedrag van Hybels van dagblad The Chicago Tribune. Ze geeft aan dat het niet haar doel was dat Hybels zou aftreden. “Het doel is dat de waarheid boven tafel komt, om misbruik dat al dertig jaar gaande is te ontmaskeren. De vrouwen dragen littekens met zich mee en zijn in sommige gevallen erg bang om hun verhaal te doen.”

Er kan geen genezing zijn totdat de hele waarheid aan het licht is gebracht, vindt Beach. “Ik weet dat je dit niet wilt horen… maar er komt nog meer aan. En we mogen de stemmen van deze vrouwen niet negeren, want anders worden ze weer opnieuw misbruikt."

"Bill Hybels is niet het slachtoffer hier. De kerk en haar leiders moeten precies weten wat zondig gedrag was en waar het interne proces te kort heeft geschoten. Alleen dan kunnen we hopen op genezing en herstel, dat er licht komt in de duisternis.”

Lees ook: #ChurchToo? Bill Hybels stapt op na beschuldigingen wangedrag.

Reacties

Deels ben ik dit met deze Nancy eens. Echter, hij niet alleen.

Het is óók de organisatie 'kerk' zelf, die hiervoor ruimte geeft en mensen op een voetstuk plaatst, waardoor macht en manipulatie (ook van 'onderaf') plaatsvindt.

Dat is nu eenmaal de tol, die dat soort organisaties betaalt: ze menen allemaal dat 'ze er wel tegen bestand zijn', omdat ze door de Geest worden geleid. Denken ze.
REAGEER
H
Wat in dit soort verhalen altijd buiten beschouwing wordt gelaten is de rol van de vrouw. Mannen met succes trekken vrouwen aan. Die vrouwen gaan om zo'n man heenhangen en trachten hem te verleiden. Op een gegeven moment geeft de man daaraan toe. Daarna blijkt die vrouw niet de koningin in zijn leven te zijn en gaat die vrouw zeuren. Maar dat ze om deze behandeling heeft gevraagd, blijft altijd buiten beschouwing. Dat komt doordat de meeste journalisten sensatiebelust zijn en doorgaans hun verstand, als ze dat al hebben, op nul hebben staan.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher