Afghanistan

Nieuws

16 april 2018 door Jeffrey Schipper

Nederland zet christelijk gezin met drie kinderen uit naar Afghanistan

Een christelijk gezin met drie dochters van 12, 7 en 6 jaar oud wordt deze week uitgezet naar Afghanistan. Het gezin is in volledige staat van wanhoop, omdat men zich in het land van herkomst niet veilig voelt.

Volgens het ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken is Afghanistan veilig genoeg. De raad van het Friese Tytsjerksteradiel is het daar niet mee eens en nam om die reden in januari unaniem een motie aan om uitzettingen uit de Burgumer gezinslocatie naar Afghanistan stop te zetten.

Vrijdagochtend werden ze van hun bed gelicht en naar Zeist gebracht. Lokale politici van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Leeuwarden hebben daar vrijdagavond tegen geprotesteerd, maar dat heeft niet geholpen, schrijft Omroep Friesland. De deelnemers liepen hand in hand door het dorp, en hadden borden mee met teksten als 'Don't send Afghans back'.

Onlangs oordeelde de Raad van State dat vluchtelingen naar dit land teruggestuurd mogen worden. "De algemene veiligheidssituatie in Afghanistan is zorgelijk en in sommige provincies verder verslechterd," schrijft de Raad van State. Toch is het volgens de Raad veilig, zolang iemand "geen band heeft met de strijdende partijen in Afghanistan."

Alle Afghaanse christenen zijn ex-moslim en kunnen hun geloof niet openlijk belijden. Zelfs hardop zeggen dat je christen bent, is gevaarlijk. Afghanen die zich bekeren tot het christendom, worden vaak letterlijk voor gek verklaard. Sommigen lopen het risico door hun familie te worden gemarteld of vermoord. Anderen raken hun baan en huis kwijt. Afghanistan bezet de tweede plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Esther van Dijken, die strijdt voor kinderen die met uitzetting worden bedreigd, is zondagochtend op bezoek geweest bij het gezin in het detentiecentrum in Zeist. Volgens haar is het gezin met drie kinderen in volledige staat van wanhoop.

Reacties

Hoe ver zijn we als Land weg van de Bijbelse gastvrijheid, om gelovigen rechtstreeks de dood in te jagen; ongelofelijk dat dit gebeurd in ons land, wat ooit een christelijke natie was....... geen woorden voor...
REAGEER
En dan te bedenken dat er in NL in het huidige kabinet o.a. twee christelijke partijen aan het roer staan en een minister-president die hervormd is. Gloort er door jullie misschien dan toch nog hoop aan de horizon, CDA en CU en Mark Rutte, voor deze medechristenen? Hoe mooi zou dat zijn!
REAGEER
l
Politiek correctheid is waardevoller dan de levens van deze Christenen. Schaam je politiek den haag.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify