gezin

Nieuws

10 april 2018 door Rik Bokelman

SGP wil ‘pro-family-netwerk’ om traditonele gezin te beschermen

Het moet maar eens afgelopen zijn met de aanvallen op het klassieke gezin. Dat vindt de SGP, die werkt aan de oprichting van "een pro-family-netwerk" om de positie van het traditionele gezin (man, vrouw en kinderen) te versterken, meldt het NRC Handelsblad. 

Maandag kwamen op initiatief van de SGP vijftien christelijke organisaties bij elkaar in Veenendaal om over het initiatief te praten. Het natuurlijke gezin "komt steeds meer klem te zitten," zegt Jan Schippers, directeur van het wetenschappelijk instituut van de SGP tegenover de krant. 

Naast Hart voor het gezin en Verenigd Katholiek Gezin was ook de ChristenUnie bij de bijeenkomst. Kamerlid Joël Voordewind: "Uitgangspunt bij ons is ook het verbond tussen man en vrouw, maar wij zien ook de realiteit van vandaag. De ChristenUnie heeft een positieve insteek, het belang van het kind staat daarbij voorop."

Reacties

l
Christen Unie, je moet kleur bekennen. De reactie van ..maar wij zien ook de realiteit van vandaag, geeft precies aan welke positie de Christen Unie in het kabinet heeft gekozen. Zeker bang om duidelijk te zijn en te zeggen dat er maar 1 verbintenis is n.l. tussen man en vrouw, en daar alleen kinderen verwekt en geboren kunnen worden. Ja D66 zal dat zeker niet leuk vinden als dat je uitgangs positie is. Beken de Bijbelse norm. Neem een voorbeeld aan de S.G.P.

S
Lex, je bent er dan zeker ook voor dat de man meerdere vrouwen en hun slavinnen neemt en bij alle kinderen verwekt. Want dat is de Bijbelse norm voor aartsvaders en koningen van Israel in de tijd dat de Bijbel is geschreven en door de Heilige Geest is geïnspireerd. Of?
S
Hoezo, 'aanvallen op het klassieke gezin'? Het 'klassieke gezin' blijft, geen twijfel aan! Maar 'man, vrouw en kinderen'? Voor de SGP en participerende christelijke organisaties lijkt het me slim om wel de Bijbel te (blijven) lezen: God zegende namelijk veelvuldig gezinnen van 'man, meerdere vrouwen, hun slavinnen en hun aller kinderen'. Oh, misschien bedoelt men Adam & Eva? Tja, die waren niet gehuwd, wel gezegend (anders dan: ingezegend). Dus hoezo, 'natuurlijke gezin'? Een typisch klassiek geval van 'eigen bubble'-denken, lijkt me dus ...
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher