rick warren

Dagelijks leven

09 april 2018 door Marina de Haan

Rick Warren vertelt waarom sommige christenen Gods stem niet kunnen verstaan

Heb je je weleens afgevraagd waarom sommige christenen het zo eenvoudig vinden om Gods stem te verstaan en anderen er helemaal niets van bakken? Voorganger Rick Warren schrijft op zijn website dat christenen ‘goed gepositioneerd’ moeten zijn om Gods stem te kunnen verstaan.

Warren: “Soms geven we God geen kans om tegen ons te praten. We hebben ons eigen plan al getrokken. We doen wat wij willen doen, niet wat God van ons verlangt. Onze harten zijn verbitterd en we willen niet luisteren. Als je verstand op slot zit dan praat God inderdaad niet tegen je.”

Als christenen echt van God willen horen, dan moeten ze wat veranderingen in hun levens aanbrengen. Warren noemt dit ‘mentale barrières’ die mensen tegenhouden om Gods stem te verstaan.

De eerste barrière is trots. “Als gelovigen denken dat ze God in hun levens niet nodig hebben en alles zelf willen oplossen, dan hebben ze zich waarschijnlijk afgesloten van Zijn boodschap.” Een tweede barrière is angst. “Veel mensen zijn bang als God spreekt.” De laatste barrière is bitterheid. “Als je vasthoudt aan pijn en wrok, kan je Gods stem niet verstaan, omdat je hart verhard is. Je hart is koud geworden. Zelfs voor Gods liefde.”

De voorganger van Saddleback Church roept op om wrok los te laten.

Reacties

De christen die Warren hier omschrijft is in feite een naam-christen.

Een naam-christen is een ongelovige met een verkeerd label op z'n jas. Net als de ongelovige probeert de naam-christen alles zelf op te lossen.

Voor hem geldt hetzelfde als voor de 'eerlijke' ongelovige: hij moet zich gewoon bekeren van z'n dwaalwegen: als 'ie dat doet, begint hij Gods stem te verstaan.
REAGEER
Het komt me voor, dat Warren het hier over bekering heeft. Maar wellicht heeft u een oordeel over de persoon Rick Warren...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher