MH17

Dagelijks leven

28 maart 2018 door MijnKerk.nl

Helpt wraak de nabestaanden van de MH17 ramp?

"Nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de MH17 vragen zich af waarom Russische diplomaten toen niet werden uitgezet. Nu gebeurt dat wel naar aanleiding van de vergiftiging van twee personen in Engeland. Zou dat hun zaak goed gedaan hebben?," vraagt ds. Otto Grevink zich af op MijnKerk.nl.

"Deze week staat bij MijnKerk.nl de verleiding van wraak centraal, een van de zeven hoofdverleidingen waar we in de tijd voor Pasen bij stilstaan. Daar staan zeven hoofddeugden tegenover om met die verleidingen om te gaan. En bij wraak is dat zachtmoedigheid, vriendelijkheid. Nu is vriendelijkheid waarschijnlijk wel het laatste waar je als nabestaande zin in hebt tegenover de Russen. Maar wat zou ermee te winnen zijn?"

Grevink citeert een uitspraak van Jezus uit de Bergrede: ‘Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.’ (Matteüs 5) "Is het daar de nabestaanden niet vooral om te doen, om gerechtigheid? En levert dat niet veel meer verzadiging op dan wraak? Natuurlijk blijft de vraag of gerechtigheid ook zal geschieden als onderzoek schuldigen aanwijst. Maar gaat het uiteindelijk niet om deze vragen: wat is er precies gebeurt en wie is daar precies voor verantwoordelijk?

Ja, er moet iets gebeuren: er moet gerechtigheid gezocht worden! Alleen daarin kunnen we verzadiging vinden, omdat diezelfde Jezus het er óók niet bij liet zitten."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher