Nieuws

21 maart 2018 door AD

GroenLinks-kandidaat noemt SGP-lijsttrekker 'boze witte Gouwenaar'

De SGP in Gouda verzet zich tegen de komst van nieuwe moskeeën. Puur populisme, oordeelt kandidaat-raadslid voor GroenLinks Mohamed Amessas kwaad in het AD.

Het college heeft een intentieovereenkomst getekend met stichting Marokkaans Islamitische Vereniging (MIV) Assalam met als doel het realiseren van twee nieuwe wijkmoskeeën in Gouda. SGP-lijsttrekker Jacques Rozendaal vindt dat dit besluit, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, leidt tot onnodige polarisatie. Hij voegt toe dat hij niet enthousiast wordt van de groei van de islam in zijn stad.

Amessas: "Door te zeggen dat niet iedere godsdienst hetzelfde is, zeg je tegen moslims die hier zijn geboren en hier onderwijs hebben gevolgd: je bent niet welkom. En zeg je: wij zijn vrede en de islam is agressie." Rozendaal zou volgens hem in gesprek moeten gaan met vertegenwoordigers van de moskee. Ook noemt Amessas de SGP-lijsttrekker een 'boze witte Gouwenaar'.

Rozendaal is niet onder de indruk en benadrukt dat hij opkomt voor de joods-christelijke waarden van Nederland. "Bij gebrek aan de PVV of Forum voor Democratie kiest GroenLinks blijkbaar de SGP om zich te profileren. Jammer dat ik op mijn kleur word beoordeeld, terwijl ik alleen bedenkingen uit."

Lees ook: Waarom de SGP in Gouda zich verzet tegen komst nieuwe moskeeën.

Foto: SGP Gouda

Reacties

B
Hoeveel mensen en m.n. hoeveel Bijbelse gelovigen hebben door hoe kwalijk de islam is? Er is genoeg voor gewaarschuwd, in grote meerderheid door mensen zonder persoonlijk Bijbels geloof of band met een kerk .

Tora-Yeshua is een van de zeer weinigen, die dat uit Bijbels geloof benadert, met evangelieverkondiging en scherpe ontmaskering en actueel.

Alle kerken en synagoges zwijgen, niet 1 heeft op de eigen website dit punt; blijkbaar wacht Nederland tot de vloek hier compleet is.

Word wakker nu dat nog kan!

Shalom

Ben Kok (j-chr. p.)
Volkomen mee eens. Kijk om u heen en merk op wat er allemaal veranderde of zelfs verdwenen in onder de invloed van de islam.
J
Vrijheid van godsdienst gaat niet zonder vrijheid van godsdienstkritiek. Alleen als een godsdienst als instituut door de wasmachine van de verlichting is gegaan verdraagt zij godsdienstkritiek. Zoniet worden het bolwerken van intolerantie. Probeer eens een kerk in het dorpje van die Marokkanen te bouwen; het is verboden, zelfs strafbaar. Waarom bouwen ze dan wel een moskee in hun gaststad Gouda.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher