Tom Bakker

Nieuws

20 maart 2018 door Jeffrey Schipper

SGP haalt campagnefilmpje offline na boze reacties

Een SGP-campagnefilmpje over de gevolgen van echtscheiding heeft tot veel boze reacties geleid. Om die reden is de video door de SGP in het Friese Dantumadiel van hun Facebook-kanaal verwijderd, melden verschillende media.

In de video geeft lijsttrekker Tom Bakker aan dat er veel ellende voortkomt uit een echtscheiding. "Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen. Kinderen uit gebroken gezinnen, daar is bijna altijd wat mee aan de hand.”

Bakker krijgt van veel critici het verwijt dat hij een eenzijdig beeld van gebroken gezinnen schetst. De lijsttrekker wordt aangeraden om eens te gaan praten met kinderen uit gescheiden gezinnen. Verschillende ouders geven aan dat hun kinderen ondanks een scheiding goed functioneren en meedoen in het maatschappelijk leven.

De SGP'er erkent dat de video offline is gehaald, maar was niet bereid om een toelichting te geven. "Er is een boel commotie ontstaan, maar ik wil eerst even overleggen voor ik de pers te woord sta."

Klik hier om de SGP-video te bekijken.

Lees ook: Trouw-columnist neemt het op voor SGP'er na ophef campagnefilmpje.

Reacties

R
Over de hele linie heeft hij gelijk; ik denk dat echt wel aantoonbaar is uit onderzoek dat echtscheiding tot een bult ellende lijdt(leidt), waarvan in het bijzonder vaak kinderen de dupe zijn. Iedereen weet het en zeker de nasleep duurt vaak nog tot aan de eeuwigheid omdat mensen elkaar het licht in de ogen dan alsnog niet gunnen. Maar goed, de succesvolle minderheid voelt zich hierdoor over een kam geschoren met de minder gelukkige echtscheidingen. Dus lekker helemaal niet pc van dhr Bakker en een hilarisch slecht filmpje natuurlijk.
REAGEER
B
Waarheid is pijnlijk, laatste decennia te pijnlijk.
REAGEER
R
Wellicht statistisch gezien gelijk. Maar niet 'kosher' onderwerp om dit als verkiezingsitem op te voeren. Bedenk ook wie je hiermee pijn doet...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher