Sylvain Ephimenco

Nieuws

20 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Trouw-columnist neemt het op voor SGP'er na ophef campagnefilmpje

"Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort." Toen SGP-lijsttrekker Tom Bakker uit het Friese Dantumadiel in een campagnevideo wees op de gevolgen van echtscheidingen waren de rapen gaar. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco neemt het voor hem op.

De controversiële video werd offline gehaald. Ephimenco: "Wij, gescheiden ouders, vinden het nooit leuk als door een mannenbroeder wordt gezegd dat door te breken we wellicht onze kinderen niet echt vrolijker hebben gemaakt. (...) Iedere burger heeft het recht om publiekelijk te constateren dat je van lopen in de regen meestal nat wordt. Vrijheid van meningsuiting is dat. En dat is wat deze SGP-lijsttrekker op een bijna komische manier deed."

Als gevolgen van een echtscheiding noemde Bakker psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen en opvoedingsproblemen. In zijn column maakt Ephimenco duidelijk dat er "tal van studies en onderzoeken zijn die zijn beweringen ondersteunen." Ter illustratie verwijst de columnist naar dit artikel.

Lees de volledige column op de site van Trouw. Lees ook: SGP haalt campagnefilmpje offline na boze reacties.

Reacties

God zegene Sylvain Ephimenco. Tal van studies en onderzoeken bewijzen de beweringen van Tom Bakker.
REAGEER
H
Wij weten toch wat een verdriet er is over scheidingen. hoe er mee omgegaan moet worden kan je niet afdwingen,echter kinderen hebben veiligheid nodig van papa en mama.soms is die veiligheid er helemaal niet als papa en mama niet op een lijn zitten

Ruzies zijn voor kinderen ook verschrikkelijk. meestal blijven de ouders toch met een schuldgevoel zitten als ze scheiden. Mijn ervaring is we hebben Jezus Christus nodig om ons huwelijk staande te houden.

Ik zelf ben getro
REAGEER
E
Extra huisveesting.

En dan kunnen we nog een maatschappelijk probleem toevoegen: extra huisvesting, vaak in de sociale sfeer, waar toch al een gebrek aan is. Wanneer ongeveer 30% van de huwelijken eindigt in echtscheiding, is dat nogal een druk op de toch al nauwelijks beschikbare woningen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher