Tunahan Kuzu

Nieuws

14 maart 2018 door Jeffrey Schipper

DENK-voorman Kuzu legt uit waarom hij het Joods akkoord niet ondertekent

"Of het nou gaat om antisemitisme of moslimhaat, DENK bestrijdt elke vorm van haat," zegt Tunahan Kuzu, partijleider van DENK in een video. Amsterdam startte vorige week een offensief om het opnieuw groeiende antisemitisme in de hoofdstad terug te dringen door middel van een Joods akkoord.

Bijna alle Amsterdamse politieke partijen tekenden het zogenaamde Amsterdam Joods akkoord. Hierin staat dat Amsterdam veel harder gaat optreden tegen antisemitische incidenten. Bij1 en DENK - beide partijen die volgens de peilingen kans maken op meerdere zetels in de hoofdstad - hebben deelname aan het akkoord geweigerd. Volgens Kuzu staat antisemitisme in het akkoord synoniem voor kritiek op het beleid van de Israëlische regering.

Reacties

W
Als er één partij zwijgt als joden aangevallen of gediscrimineerd worden, dan is dat wel uit de hoek van DENK ! Dit heeft even niets met Israël te maken, maar wel met ondergronds jodenhaat !
REAGEER
W
Onlangs zei hij bij JINEK nog dat hij een nederlander is, een nederlander dus. Dan lijkt het mij evident om je dan ook zo te gedragen en niet met een smoes te komen dat ze geen tijd hadden om te overleggen. Wat een rotsmoes zeg, net of dit accoord ineens uit de lucht komt vallen, en er binnen 2 minuten een beslissing genomen moet worden. Maar gezien de staat van dienst van DENK verbaast mij natuurlijk een en ander niets.....
REAGEER
J
Kuzu is kennelijk vergeten dat Turkije tijdens WOII duizenden joden heeft gered van de nazi vernietigingskampen. Er waren toen vele Turkse Wallenbergs.

Ach dat het was het seculiere Turkije van de opvolger van Attatürk.

Kuzu laat zo zien niets met Attatürks gedachtengoed tge maken te willen hebben.
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher