Hacarmel Amsterdam

Nieuws

07 maart 2018 door EenVandaag | CIDI

Politieke partijen Amsterdam tekenen Joods akkoord in strijd tegen Jodenhaat

Amsterdam start een offensief om het opnieuw groeiende antisemitisme in de hoofdstad terug te dringen. Dinsdagavond tekenden bijna alle Amsterdamse politieke partijen het zogenaamde Amsterdam Joods akkoord. Hierin staat dat Amsterdam veel harder gaat optreden tegen antisemitische incidenten, laat EenVandaag weten.

Directe aanleiding voor het sluiten van het akkoord is een aantal incidenten waarbij Joodse ondernemingen het moesten ontgelden. Zo werd het Joodse restaurant HaCarmel in korte tijd driemaal belaagd. Niet alle partijen hebben hun handtekening onder het akkoord gezet. Bij1 en DENK – beide partijen die volgens de peilingen kans maken op meerdere zetels – hebben deelname aan het akkoord geweigerd.

In het akkoord wordt onder andere gesproken over het bieden van ondersteuning en begeleiding aan scholen en docenten die belemmeringen ervaren bij het bespreken van Jodenvervolging in de klas. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) juicht het akkoord toe.

"Het is natuurlijk wel heel toevallig dat net voor de verkiezingen een Joods akkoord opduikt", zegt mede-eigenaar van het Joods restaurant HaCarmel Daniël Baron. Het restaurant werd in korte tijd drie keer belaagd.

Klik hier om het item van EenVandaag te bekijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher