Zweden vlag

Nieuws

09 maart 2018 door Jeffrey Schipper

'Christelijke asielzoekers in Zweden vaak aangevallen door moslims'

Christelijke asielzoekers zijn in Zweden vaak slachtoffer van geweld. De Zweedse regering weigert om dit te onderzoeken, stellen vooraanstaande personen van de Zweedse Evangelische Alliantie en de Zweedse tak van Open Doors volgens Christian Today.

Jacob Rudenstrand, plaatsvervangend secretaris van de Zweedse Evangelische Alliantie, en Open Doors-directeur Peter Paulsson benadrukken dat christelijke vluchtelingen met name worden aangevallen door islamitische extremisten. Zij vergelijken de situatie met de omstandigheden van asielzoekers in Duitsland. Vorig jaar zijn in Duitsland bijna honderd gevallen van gericht geweld tegen christenen geregistreerd. 

Het tweetal schrijft: 'Een vergelijkbaar patroon van geweld tegen christelijke vluchtelingen, treft ons eigen land. In vergelijking met andere Europese landen heeft Zweden, net als Duitsland, onevenredig veel vluchtelingen opgevangen tijdens de aanhoudende migrantencrisis. Hoewel dat prijzenswaardig is, heeft dat beleid geleid tot veel gewelddadige incidenten omdat de haat tegen religieuze minderheden nu wordt verplaatst naar Zweden.'

Ter illustratie verwijzen Paulsson en Rudenstrand naar voorbeelden die zijn genoemd in de Zweedse pers. Een asielzoeker die de islam vaarwel heeft gezegd is in februari aangevallen toen hij een pinkstergemeente in Karlstad verliet. Een ander voorbeeld is een Syrische, christelijke vluchteling die sinds 2015 in Zweden woont. Een 26-jarige jihadist dreigt hem te onthoofden en zijn gezin terug te brengen naar Syrië.

De jihadist kreeg een boete van omgerekend ruim 900 euro. De Evangelische Alliantie en Open Doors klagen dat de Zweedse regering weigert om dergelijke aanvallen serieus te onderzoeken. Open Doors Zweden deed vorig jaar onderzoek naar christenvervolging in eigen land. In totaal gaven 123 mensen aan dat ze slachtoffer zijn van religieus gemotiveerd geweld. De meeste slachtoffers waren ex-moslims.

Meer dan de helft van de deelnemers aan dit onderzoek - 53% - liet weten dat ze tenminste één keer gewelddadig zijn bedreigd omwille van het christelijk geloof. Bijna de helft - 45% - gaf aan tenminste één doodsbedreiging te hebben ontvangen. Veel slachtoffers zijn bang voor represailles en gaan ervan uit dat de politie geen actie onderneemt.

Ook in Nederland vinden geweldsincidenten plaats tegen christenen. Lees: Amsterdamse voorganger bezorgd: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden".

Reacties

H
Jezus Zelf heeft gezegd dat als we Hem volgen , we net als Jezus zelf, zelfs gedood kunnen worden.

Ik ben daar ook bang voor, maar Ook zei Hij dat Hij ons zal helpen, want Hij weet het beste, Hij heeft het zelf meegemaakt en Hij heeft Zijn Heilige Geest gegeven om ons bij te staan.

Alleen vind ik mezelf laf dat ik zo weinig bid voor de vervolgden mensen.

Ik heb een enorm verlangen dat Jezus Zelf terug komt om te komen regeren, dan pas zullen we echt geen angst meer hebben en veilig zijn.

Het enige wat ik gedaan he

REAGEER
T
Wat in Zweden gebeurt met tot Christus bekeerde moslims gebeurt misschien in mindere mate ook in Nederland.
REAGEER
T
Verbazend is hoe in het algemeen Zweden zich onderscheiden t.o.v. het directe van Nederlanders dat hen vreemd is. Er bestaat in Zweden zoiets als een algemene visie, een trend om dingen die gevoelig ligggen te mijden. Het linkse politieke establisment gelooft kennelijk in een maakbare samenleving. Nadat het verplichte christendom voorbij is. tot voor kort werden alle Zweden gedoopt, lijkt godsdienstig besef niet meer relevant. De agressieviteit van de Islam om als geloofsopdracht voor moslims afvalligen te bedreigen, wordt niet herkend.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher