fgbt flag

Nieuws

08 maart 2018 door Hendriëlle de Groot

Universiteit weigert documentaire over christenen die afstand nemen van hun homoseksualiteit

De universiteit van Noord-Ierland weigert een documentaire te tonen over christenen die naar eigen zeggen afstand hebben gedaan van hun homoseksuele geaardheid, schrijft The Christian Post. De Queen's University in Balfast, Noord-Ierland, heeft een verzoek van een christelijke instelling geweigerd om een nieuwe documentaire te laten zien, met getuigenissen van zogenaamde 'ex-homo's'.

De openbare onderzoeksuniversiteit heeft onlangs het verzoek van Core Issues Trust geweigerd om de recent uitgebrachte film 'Voices of the silenced' te laten zien. De film bevat interviews met vijftien mensen, die vertellen over hun homoseksuele levensstijl. In de film komen ook interviews met achttien experts naar voren, van wie sommigen 'de mythe van neutraal secularisme laten exploderen en de gevaren blootleggen voor de samenleving in het algemeen en voor christenen specifiek'.

Volgens de christelijke non-profitorganisatie was er geen exacte reden waarom het de documentaire niet kon laten zien in het Queen's Film Theatre. Uit het antwoord van de universiteit blijkt echter dat de film niet overeenkomt met het idee van inclusiviteit. "De missie van het Queen's Film Theatre is het vergroten van de toegang tot film, door een gevarieerd programma dat actief waardering, plezier, debat en begrip bevordert,” vertelde Joan Parsons, hoofd van Queen's Film Theatre, naar verluidt Core Issues Trust. “Bovendien heeft de QFT zich er via haar goedgekeurde programma's aan verbonden om gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit te blijven bevorderen en te respecteren."

Dit is niet de eerste keer dat de Core Issues Trust-film is afgewezen door een potentiële locatie. Vorige maand meldde The Christian Post dat Vue Cinemas een vertoning van 'Voices of the Silenced' in een theater in het centrum van Londen heeft geannuleerd nadat meer dan 600 mensen een petitie hadden getekend waarin ze het theater opriepen om de vertoning te annuleren. Volgens het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Christian Legal Center werd de verontwaardiging van de LGBT-gemeenschap gedreven door PinkNews, die meldde dat Core Issues Trust voorstanders is van 'homogenezing'.

"Ironisch genoeg illustreren de acties van PinkNews en Vue cinema het punt van de film," zei Andrea Williams, CEO van het Christian Legal Center uit het Verenigd Koninkrijk, vorige maand. "'The Voices of the Silenced' worden in feite het zwijgen opgelegd. Volgens de website van de organisatie is Core Issues Trust een christelijke non-profit organisatie die "mannen en vrouwen met homoseksuele problemen ondersteunt die vrijwillig verandering in seksuele voorkeur en expressie zoeken."

Reacties

Kunnen we dat ook onder de categorie "Discriminatie van anders denkenden" plaatsen? Waarschijnlijk niet, want het zijn christenen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher