Geert Wilders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2018 door Jeffrey Schipper

PVV-leider Wilders vanuit Urk: "Ik hecht aan christelijke waarden"

"We zijn als PVV geen christelijke partij, maar hechten wel zeer aan christelijke waarden." Dit vertelde Geert Wilders maandag tijdens zijn bezoek aan Urk. Onder leiding van de 20-jarige Urker Hendrik Wakker doet de PVV daar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In kerkelijke kring wordt Wilders regelmatig een gebrek aan naastenliefde verweten. Hierover zegt de PVV-leider: "Dat vind ik niet correct. We hebben juist heel veel naastenliefde. We komen op voor onze eigen mensen, denk aan de vissers hier op Urk. Ik denk dat onze naastenliefde allereerst zou moeten uitgaan naar mensen uit ons eigen land." De politicus roemt de eigen identiteit van Urk. "Als je door Urk loopt, voel je aan alles de onderlinge verbondenheid en de onderling saamhorigheid. Dat is geweldig. Urk is een pareltje van Nederland."

In 2015 vertelde Wilders tijdens een debat in de Tweede Kamer wat hij onder 'christelijke waarden' verstaat. "We moeten ervoor waken dat ons land islamiseert. Daar zou iedere christen voor op moeten staan. Opkomen voor christelijke waarden betekent: geen nieuwe asielzoekers, nieuwe moskeeën en nieuwe imams."

Lees ook: Wat Wilders bedoelt als hij spreekt over christelijke waarden.

Bekijk de video en lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.