Nieuws

16 februari 2018 door Kerk in Nood

Kans op Oscar film over christenvervolging

De film ‘Watu Wote: All of us’, over het moedige antwoord van moslims in Kenia op de vervolging van christenen door Al-Shabaab maakt kans op een Oscar.

De 22 minuten durende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over passagiers tijdens een busreis naar Mandera, een klein stadje aan de grens met Somalië in het noordoosten van Kenia. In december 2015 werd hun bus aangevallen door leden van de terroristische organisatie al-Shabaab. Die hadden als doel de christelijke passagiers te scheiden van de moslims om hen te vermoorden. Een jaar eerder kostte een vergelijkbare aanval op een bus 28 christenen het leven. Ditmaal weigerden de moslim passagiers echter te voldoen aan de eisen van de aanvallers om de christenen onder hen te identificeren, waarmee veel levens werden gered.

De kernboodschap van de film is dat er verandering kan ontstaan door lijden, maar ook door geloof en door bij elkaar te blijven. De film, geregisseerd door Katja Benrath met cinematografie door Felix Striegel, werd in 2016 gemaakt als een afstudeerproject voor de Duitse filmuniversiteit Hamburg Media School en werd gesponsord door, onder andere, Kerk in Nood. De hulporganisatie staat bekend om haar werk voor vervolgde christenen, verdediging van religieuze vrijheid en steun aan initiatieven tot verzoening. Rosen: "Ik kende en volgde Kerk in Nood al langer en was op zoek naar een geschikte partner voor dit onderwerp, omdat ik een indrukwekkende, maar bovenal een authentieke film wilde produceren. Kerk in Nood heeft veel gedaan om me te ondersteunen en was een echte zegen voor deze film. Dit project, in de loop waarvan zoveel is gebeurd en waarin we zoveel moeilijkheden moesten doorstaan, zou zonder deze hulp niet ver zijn gekomen."

Veel prijzen
‘Watu Wote - All of us’ heeft al meer dan 60 prijzen gewonnen op filmfestivals, waaronder de Gold Student Academy Award, de ‘studenten-Oscar.’ Bovendien won het de "Beste Afrikaanse film" op zowel de internationale Filmfestivals van Zanzibar als Durban. "Dit maakte me vooral blij, omdat het een teken is van erkenning op het Afrikaanse continent van de authenticiteit die we nastreefden. Voor ons is er geen verhaal dat, in de universaliteit en tijdloosheid van diens boodschap, nauwelijks meer passend kan zijn voor de tijd waarin we leven", aldus Rosen. De film is genomineerd in de categorie ‘Beste korte film’ van de 90e editie van de Oscars, die op 4 maart in Los Angeles worden uitgereikt.

Bekijk de trailer:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher