Lody van de Kamp

Nieuws

09 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Ex-rabbijn: ChristenUnie versterkt angst met pleidooi tegen antisemitisme

Antisemitisme moet strenger bestraft worden, vindt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Voormalig rabbijn Lody van de Kamp plaatst vraagtekens bij zijn pleidooi. "Zijn pleidooi is niet gebasseerd op feiten, maar op emoties. Het helpt niet bij het debat over dit onderwerp en versterkt juist de overbodige angstgevoelens," schrijft hij op de website NieuwWij.nl.

Van de Kamp vindt niet dat er alleen aandacht moet zijn voor opkomende Jodenhaat. "Het is een gegeven dat de brede Joodse gemeenschap, door de bijzondere aandacht voor het antisemitisme, geneigd is onvoldoende oog te hebben voor de discriminatienoden van andere gemeenschappen. De Joodse gemeenschap moet echter niet vergeten dat elke vorm van xenofobie, vreemdelingenhaat, discriminatie bestreden moet worden. Dit om de samenleving, ook voor de Jood leefbaar te houden."

De Duitse Bondsdag besloot onlangs een speciale vertegenwoordiger aan te stellen om Jodenhaat te bestrijden. Van de Kamp vindt dat geen goede ontwikkeling. "De aanwezigheid van zo’n functionaris werkt bevestigend met betrekking tot de angstgevoelens, zonder dat dit het probleem kan oplossen."

Lees hier het volledige commentaar van Lody van de Kamp.

Lees ook: Jodenhaat: Gert-Jan Segers pleit voor zwaardere straffen

Reacties

A
Jammer, Lody erkent DE WAARHEID nog niet, want die maakt echt vrij van angstShalom
REAGEER
S
"ChristenUnie versterkt angst met pleidooi tegen antisemitisme". Maar iedere progressief is bang dat elke kritiek op de Islam een opmaat is voor de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog.....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher