Willem Pos

Nieuws

17 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Voorzitter SGP-jongeren hekelt "links-liberale agenda" NOS

“De links-liberale agenda van de NOS hangt me inmiddels behoorlijk de keel uit. Wellicht is het een idee om onafhankelijke journalistiek te gaan bedrijven.” Zo reageert Willem Pos, landelijk voorzitter van SGP-jongeren, via Twitter een bericht van de NOS over het kweken van embryo’s.

De NOS citeert in het bericht uit nieuwe aanbevelingen van de ethische commissies van twee grote Europese artsenverenigingen. De schrijvers pleiten voor meer ruimte voor embryo-onderzoek. Overheden moeten met wetgeving komen die het kweken van menselijke embryo's voor wetenschappelijke doeleinden onder voorwaarden toestaat, luidt het advies. SGP-voorlichter Arnoud Proos merkt op dat de NOS soortgelijke pleidooien vorig jaar herhaaldelijk promootte. Om precies te zijn op 28 maart, 24 juni en 25 oktober.

Tegenover CIP.nl licht SGP-jongerenvoorzitter Pos zijn tweet toe: “Telkens als het over medisch-ethische thema’s gaat, blijkt dat de NOS een bepaalde agenda heeft. Een nieuwsbericht als dit viermaal per jaar verspreiden zonder een tegengeluid te laten horen, lijkt meer op lobbyen dan op journalistiek. Toen Spanje strengere abortuswetgeving invoerde, ging men ‘terug in de tijd’ volgens de NOS. Dat is geen neutrale woordkeus en heeft met objectieve journalistiek weinig te maken. Ook over hulp bij zelfdoding en het voltooid leven-debat heeft de NOS een bepaalde voorkeur. Volgens mij kan het niet de bedoeling zijn dat de nieuwsberichten van de publieke omroep op smaak worden gebracht met een politiek sausje.”

Ook de hervormde predikant ds. J. Holtslag uit via Twitter hierover zijn ongenoegen. “Elke 3 maanden brengt de @NOS hetzelfde ‘nieuws’. Dit schijnt heel objectief te zijn. Dus niet.”

Foto: Jan de Rooij

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher