bijbelvers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Dit is de meest populaire Bijbeltekst van 2017

Nu het einde van 2017 in zicht is, is het tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Welke beproevingen en uitdagingen er ook op ons pad komen, we kunnen altijd naar God en Zijn woord zien voor troost en bemoediging. Volgens de digitale Bijbel YouVersion is er één Bijbeltekst die meer troost biedt dan welk ander vers dan ook.

YouVersion, ook in 2017 veel gebruikt, wees Jozua 1:9 aan als het meest populaire vers, omdat dit in dit jaar het meest gedeelde en gemarkeerde vers is onder alle gebruikers van de app. Ook leggen bijbellezers bij dit vers vaak een virtuele bladwijzer, om het later terug te kunnen lezen. Het vers luidt:

“Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.”

“Wij geloven dat de Bijbel een voortdurende bron van bemoediging en kracht is,” zei de oprichter van YouVersion en Life Church pastor Bobby Gruenewald op de website van YouVersion. “We vinden het bemoedigend om aan de gegevens van dit jaar te kunnen zien dat mensen van over de hele wereld hoop in Gods woord vinden.”

Gruenewald zei dat hij en het team van YouVersion op een 'doorslaggevend punt in de geschiedenis' is beland. “In de afgelopen jaren heeft technologie het mogelijk gemaakt dat Bijbelvertaling in een stroomversnelling terecht is gekomen,” legt Gruenewald uit. “Er gaat een ongelooflijke kracht van deze inspanning uit. We weten dat het niet zal stoppen, tot iedereen de Schrift in zijn moedertaal beschikbaar heeft.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.