piano spelen

Nieuws

30 november 2017 door PKN

Driedaagse cursus voor muzikanten en zangers

In februari 2018 start de Academie Muziek & Theologie (i.o.) met een driedaagse cursus voor (leidinggevende) muzikanten en zangers.

Er is de afgelopen eeuw veel veranderd in de kerk en de kerkmuziek. Naast de traditionele strofische liederen, begeleid door het orgel, zijn veel nieuwe liedculturen ontstaan die een plaats krijgen in erediensten. Muziekgroepen, bands en dergelijke begeleiden de samenzang en daarmee is inspraak van (gewone) gemeenteleden in wat er in de dienst gebeurt flink toegenomen.

Dit roept vragen op: Hoe geef je vernieuwing praktisch en verantwoord een plaats? Wat is de rol van muziek in een viering? Wat is de taak van de muzikant/zanger ten opzichte van de predikant? Hoe kunnen zij elkaar beter verstaan en de diensten samen vormgeven?

Met de cursusdagen in februari, maart en april 2018 biedt de Academie Muziek en Theologie (leidinggevende) muzikanten in de kerken en gemeenten de kans om zich verder te ontwikkelen in dit speelveld. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan bod die deel uitmaken van een groter curriculum dat nog in ontwikkeling is. Cursisten leren omgaan met verschillende liedculturen, oefenen praktische muzikale vaardigheden en krijgen meer inzicht in de theologie van muziek.

De cursus wil naast het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van muziek en liturgie ook een ontmoetingsplaats zijn voor muzikanten met een uiteenlopende (kerkelijke) achtergrond en visie op muziek. Docenten zijn Frank den Bakker, Rob Buis, Antoine Houben, Hanna Rijken, Kees van Setten en Bart Visser. Samen vertegenwoordigen zij een veelheid aan kerkelijke culturen en muzikale voorkeuren.

Klik hier voor meer informatie, de cursusdata en aanmelden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher