Nieuws

13 november 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Bredeweg start nieuwe kerk in Kruiningen na kerkruzie

"Aangezien de Heere mij geplaatst heeft in Kruiningen zal ik wel als predikant blijven voorgaan in Kruiningen," schrijft ds. G. Bredeweg in een brief aan gemeenteleden van de gereformeerde gemeente in Kruiningen. Maandag werd bekend dat hij na de veelbesproken kerkruzie opstapt en de Gereformeerde Gemeenten verlaat. Volgens het Nederlands Dagblad gaat hij als 'vrije dominee' zondag voor in het plaatselijke dorpshuis.

De nieuwe kerk van Bredeweg zou een zogenaamde 'vrije gemeente' worden, niet gebonden aan één van de bestaande landelijke kerkgenootschappen. Piet Jansen is woordvoerder van zijn broer Henk Jansen, die als oud-diaken in het conflict tegenover Bredeweg staat. Volgens Piet Jansen zal de gereformeerde gemeente in afgeslankte vorm verder gaan, meldt de PZC. Momenteel telt het dorp met meer dan vierduizend inwoners vier kerkelijke gemeenten. Behalve de gereformeerde gemeente kent het dorp ook een gereformeerde gemeente in Nederland, hersteld hervormde gemeente en een protestantse gemeente.

Over het besluit om de Gereformeerde Gemeenten te verlaten, schrijft Bredeweg dat dit een stap is die hij "na rijp beraad maar in de eerste plaats in biddend opzicht tot mijn Zender heb genomen."

Bekijk ook dit fragment uit de brief van ds. Bredeweg aan zijn gemeenteleden, gepubliceerd door PZC-journalist Joeri Wisse:

Lees ook: Kerkruzie Kruiningen: Ds. Bredeweg stapt op en verlaat GerGem en Twintig reacties op kerkruzie Kruiningen en opstappen ds. Bredeweg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher