Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Iraniër verwacht dat Iran een christelijk land wordt

"Ik zie een grote toekomst voor de kerk in het Midden-Oosten. In Iran is honger naar het Woord. Mensen zijn teleurgesteld in de islam," aldus Lazarus Yeghnazar. Tegenover het Reformatorisch Dagblad bespreekt hij het werk van zijn organisatie in 222 Ministries en legt hij uit waarom hij gelooft dat Iran een christelijk land wordt.

"Velen krijgen een afkeer van het geweld dat ze in naam van de islam zien toegepast worden," merkt Yeghnazar op. "Ik was vorige maand bij een conferentie met christelijke leiders uit Arabische landen. De een na de ander zei: Het geweld van Islamitische Staat drijft tienduizenden mensen uit naar Christus. Moslims vragen zich af: Waarom worden er uit naam van de islam christenen gedood, en waarom waren de slachtoffers bereid om te sterven voor hun geloof?"

In Turkije en Armenië bezoeken Iraanse christenen trainingscentra van 222 Ministries. Yeghnazar: "Bedenk eens welke uitwerking het kan hebben als we 100.000 Iraniërs naar Turkije of Armenië kunnen halen voor training. (...) Ik verwacht dat we uiteindelijk iets zullen zien van de vervulling van de Bijbelse beloften als het huidige regime instort en het land de deuren opent voor de buitenwereld. Daarop moeten we ons voorbereiden."

Lees hier het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Iran: veel jonge moslims worden christen en Twintig Iraniërs gedoopt: "Gods werk in Iran gaat door".

Foto: 222 Ministries


Opwekking Iran
- Grote opwekking in Iran: "In 1994 waren er ongeveer honderdduizend christenen, nu zijn dat er meer dan 3 miljoen"
- 20 ex-moslims gedoopt in Iran: "Ik verwachtte dat ik in de hel zou komen, maar God gaf mij nieuw leven"
- Iran: veel jonge moslims worden christen
- Twintig Iraniërs gedoopt: "Gods werk in Iran gaat door"
- 'Maandelijks 3000 nieuwe bekeerlingen sinds coronacrisis in Iran'
Meer over Opwekking Iran »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen