Nieuws

13 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Man die de aanslagen op 9/11 en de schietpartij in Las Vegas overleefde, zegt dat Gods hand op hem rust

Getuige zijn van een terroristische aanslag is iets wat de meesten van ons waarschijnlijk nooit zullen meemaken. Maar stel je eens voor dat je een slachtoffer bent van twee aanslagen. Dat is precies wat er gebeurde met de Amerikaanse Mike Dempsey. Hij overleefde 9/11 en Las Vegas. 

Op 11 september 2001 was hij aan het werk in de tweede toren van het World Trade Center. Nadat het gebouw in brand stond, liep hij serieuze verwondingen op. Desondanks slaagde Dempsey erin om te ontsnappen. Zestien jaar later luisterde hij naar Jason Aldeal  die optrad in Las Vegas, toen het vuur werd geopend op de aanwezigen tijdens het countryfestival. De paniek die hij voelde in beide situaties had pijnlijke overeenkomsten, zei Mike.

“Die beelden krijg je nooit meer weg,” zei hij volgens Faithit. Ondanks het verschrikkelijke lijden en de gruweldaad, gelooft Mike dat God een plan voor zijn leven heeft en zijn ervaringen ten goede zal gebruiken. “Ik plaats van woedend of verslagen te zijn, probeer ik om de nabestaanden en overlevenden te helpen bij wat ze nodig hebben.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher