huwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

16 Bijbelteksten over het huwelijk

Het huwelijk is in de Bijbel een enorm belangrijk thema. Het huwelijk weerspiegelt op aarde het huwelijk tussen Christus en Zijn Bruid, Gods gemeente. Binnen het huwelijk brengen mogen we de onvoorwaardelijke liefde die God voor Zijn volk heeft beoefenen. We zetten een aantal Bijbelteksten over het huwelijk op een rijtje.

1. Genesis 2:23-24
Toen zei Adam: Toen zei Adam: Deze is ditmaal been van mijn beenderen, en vlees van mijn vlees! Deze zal mannin genoemd worden, want uit de man is zij genomen. Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.

2. 1 Petrus 3:7
Evenzo, mannen,  woon met begrip met haar samen; geef de vrouw,  als de zwakkere, haar eer; u bent immers ook mede-erfgenamen met haar van de genade van het leven; opdat uw gebeden niet verhinderd worden.

3. Efeze 5:22
Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals aan de Heere.

4. 1 Korinthe 7:9
Maar als zij zich niet kunnen beheersen, laten zij dan trouwen, want het is beter te trouwen dan van begeerte te branden.

5. 1 Timotheüs 5:14
Ik wil dan dat jonge weduwen trouwen, kinderen krijgen, hun huis besturen en aan de tegenpartij geen aanleiding tot laster geven.

6. Jesaja 54:5
Want uw Maker is uw Man, Want uw Maker is uw Man, HEERE van de legermachten is Zijn Naam, en uw Verlosser is de Heilige van Israël, de God van heel de aarde zal Hij genoemd worden.

7. Prediker 4:9
Twee zijn beter dan één, want samen krijgen zij een goede beloning voor hun zwoegen.

8. Markus 10:9
Dus, wat God samengevoegd heeft, laat de mens dat niet scheiden.

9. Efeze 5:25
Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft en Zich voor haar heeft overgegeven.

10. 1 Petrus 3:1
Evenzo, vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig; opdat ook, als sommigen aan het Woord ongehoorzaam zijn, zij door de levenswandel van de vrouwen zonder woorden gewonnen mogen worden.

11. 1 Korinthe 7:16
Want hoe weet u, vrouw, of u uw man zult behouden? Of hoe weet u, man, of u uw vrouw zult behouden?

12. Efeze 5:33
Kortom, ook u moet, ieder in het bijzonder, uw eigen vrouw net zo liefhebben als uzelf; en de vrouw moet ontzag hebben voor haar man.

13. 1 Petrus 3:5-6
Want zo tooiden zich voorheen ook de heilige vrouwen, die op God hoopten, en hun eigen mannen onderdanig waren; Want zo tooiden zich voorheen ook de heilige vrouwen, die op God hoopten, en hun eigen mannen onderdanig waren; zoals Sara Abraham gehoorzaamde en hem heer noemde. U bent kinderen van haar geworden, als u goeddoet en niet bevreesd bent voor enig ding dat u angst zou kunnen aanjagen.

14. Spreuken 12:4
Een deugdelijke vrouw is de kroon van haar man,Een deugdelijke vrouw is de kroon van haar man, maar zij die hem beschaamd maakt, is als verrotting in zijn beenderen.

15. Hosea 2:19
In trouw zal Ik u voor Mij als bruid nemen;In trouw zal Ik u voor Mij als bruid nemen; en u zult de HEERE kennen.

16. Hebreeën 13:4
Laat het huwelijk bij allen in ere zijn en het huwelijksbed onbevlekt, want ontuchtplegers en overspelers zal God oordelen.


Bijbelteksten
- 29 bemoedigende Bijbelteksten die je een boost geven
- 17 mooie Bijbelteksten over voor elkaar zorgen
- 7 Bijbelteksten die iedere vrouw uit haar hoofd zou moeten leren
- 31 krachtige Bijbelteksten over liefde
- 20 bemoedigende Bijbelteksten over vertrouwen op God
Meer over Bijbelteksten »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen