Vrouwen lezen Bijbel

God

11 oktober 2016 door Rik Bokelman

Mogen vrouwen preken? Dit zijn de voors en tegens!

In de meeste evangelische en reformatorische kerken zijn het toch vooral mannen die aan het Woord zijn en vanaf de kansel of het podium een preek houden. Mannen, dat zijn de ware boodschappers van God! Maar waar zijn dan toch de vrouwen? Want die mogen vaak niet preken. En dus worden ze ook niet aangesteld als voorganger of predikante. Maar is dat wel zo Bijbels? CIP.nl zette de voors en tegens op een rijtje. 
Wanneer het in de kerk gaat over de vraag of vrouwen nou wel of niet mogen preken dan worden er in bijna alle gevallen twee teksten van Paulus aangehaald. 
CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Vrouw-zijn
- Dr. Bert Loonstra: "Logisch dat Paulus zei dat vrouwen moeten zwijgen"
- Vrouwen in het ambt? Dit zegt de Bijbel volgens Stefan
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
- Vrouwen, hou gewoon je mond en wees gehoorzaam!?
- Vrouw in het ambt: mogen kerken hierover scheuren?
Meer over Vrouw-zijn »

Reacties

r
Bedankt voor de mooie uitleg als vrouw weet ik dat God ook vrouwen gebruikt ik zie dat bij mij zelf, we hebben allemaal de Heilige Geest mogen ontvangen man en vrouw en ik weet dat ik mag getuigen en spreken over de liefde van mijn Vader en over Jezus en het mooie er van is dat ik dit ook heel graag doe ik kan niet anders , wat er ook in je leven gebeurd en wat voor wonderen je ook mee maakt getuig van de liefde Jezus vrouwen!
Allemaal mooie gedachten. Maar hiervoor ben je toch niet afhankelijk van het ambt? Zaken die allemaal mogelijk zijn in het ambt aller gelovigen, zoals we altijd zo mooi uitgelegd hebben gekregen. Hierover horen we niets. We verroomsen, ook daar wordt het werk alleen nog maar grotendeels door het priesterschap te worden gedaan.

Het is geen technische probleem, maar een geestelijk probleem.
Hij die vindt dat vrouwen niet mogen preken, loopt achteraan in de optocht. Maar het is 2018 en je moet vooraan lopen. Mijn moeder is 12 jaar (de maximale termijn) ouderling geweest in de toenmalige Nederlands Hervormde Kerk. Ze heeft veel zieken en daklozen kunnen helpen. Je denkt toch niet dat ik me daarvoor schaam?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify