Nieuws

11 juli 2016 door Jeffrey Schipper

Genezingsshows maken Wouter van der Toorn boos

"Ik heb in mijn leven voor heel veel mensen gebeden, over heel veel mensen goede woorden uitgesproken, bij veel mensen de handen opgelegd. Op dit moment twijfel ik aan de echtheid hiervan. Was het allemaal wel echt?," schrijft Wouter van der Toorn in een nieuwe blog op Creatov.nl.

De blogger verwijst naar de uitzending van Derren Brown: 'Miracles for Sale' (zie video). "Een uitzending van 75 minuten waarin de hele show en de techniekjes achter de zogenaamde wonderen en tekenen worden duidelijk gemaakt. (...) Het maakt me boos, het maakt me misselijk, het zijn momenten dat ik me schaam dat ik me, net als deze onzinpredikers, christen noem. Nu zijn er in Nederland niet direct predikers die er een vliegtuig aan overhouden, en wellicht is geld ook helemaal niet hun drijfveer (hoop ik). Maar er zit wel persoonlijk gewin in: je wilt door de mensen op een voetstuk worden geplaatst."

Van der Toorn roept op om "geen misbruik te maken van zwakke zielen van mensen die ontzettend zoeken naar hulp, aandacht en een glimp van de hemel." Zijn advies: "Ga liefhebben. Ga zorgen voor het zwakke. Ga zieken bezoeken en geef ze aandacht."

Bekijk 'Miracles for Sale':


Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!