single
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 november 2013 door Jeffrey Schipper

Vijf redenen om als christen single te zijn

"Soms lijkt het alsof alleen zijn als een soort ziekte wordt beschouwd, ook door singles zelf. Wat gebeurt er met christelijke twintigers die nog steeds niet de geschikte partner hebben gevonden? We nemen deel aan conferenties, lezen boeken en misschien bidden we er dagelijks voor. De ongrijpbare zoektocht naar een man of vrouw kan velen van ons ontzettend bezighouden," schrijft Jessica Morris in Relevant Magazine. Toen Jessica hierover nadacht, bedacht ze redenen waarom ze nog altijd single is. "In tegenstelling tot onze cultuur, die ons vertelt dat we een partner 'moeten' hebben, kwam ik tot het besef dat God misschien Zelf wil dat het goed is om voor een periode single te zijn." Ze zet vijf redenen op een rij.

1. We kunnen ons volledig richten op Gods wil in ons leven
Onze concentratie kan volledig gericht zijn op het zoeken naar Gods plan met ons leven, omdat we onze aandacht niet hoeven te verdelen met andere relaties. Dit houdt in dat we snel in staat zijn om te verhuizen of aspecten in ons leven te veranderen wanneer God dat van ons vraagt.

2. We kunnen leren om van onszelf te houden
Hoe kunnen we verwachten dat onze toekomstig partner volledig van ons zal houden als we niet hebben geleerd om eerst van onszelf te houden? Mannen en vrouwen kunnen tijdens hun single-zijn zichzelf eigenwaarde aanleren en leren waarderen dat ze door God zijn gemaakt.

3. We kunnen groeien in volwassenheid
Als de tijd gekomen is dat we de juiste persoon hebben gevonden, is het te hopen dat dit zal leiden tot een volwassen relatie tussen elkaar en met God. Als het goed is, stap je dan met minder bagage een relatie in.

4. We leren om voor onszelf te zorgen
Door onze sterke punten te vergroten en zwakke punten te ontwikkelen, zullen we op een dag kunnen bijdragen aan een gezond huwelijk. Dan weten we ook wat nodig is als onze echtgenoot niet thuis is.

5. We leren onze identiteit volledig in God te vinden
Door het weigeren van een partner vanwege onze onzekerheden, kunnen we ons volledig richten op het het kennen van Christus. Door het ontwikkelen van een intieme relatie met Hem, weten we waarin onze identiteit ligt als we een relatie binnen stappen.

"Zo kan het zoeken naar God meer waarde hebben dan het zoeken van een partner, stelt Jessica. "Daarom kan ik blij zijn met het single-zijn. Het laat zien dat God bereid is om te investeren in mijn toekomstig echtgenoot. Als je net als ik onderdeel bent van de schijnbaar weinige singles in je kerk, wanhoop dan niet," aldus Jessica.

Jessica Morris schreef eerder Vijf leugens waarin christenen geloven.


Singles
- Zes tips om als getrouwde christen singles te omarmen
- "Single zijn in Gods koninkrijk is iets moois"
- Waarom singles heel erg nuttig zijn in Gods koninkrijk
- Geloven en single zijn: "Als christen voelde ik me enorm mislukt"
- Zes gevoelige uitspraken van christenen over singles
Meer over Singles »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen