Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2022 door Redactie

Fel debat over stikstof en boeren: "Klap in het gezicht van hele agrarische sector"

Daags na het massale boerenprotest in Stroe, ging het debat over de stikstofplannen van het kabinet verder in de Tweede Kamer. Er werd uitgebreid en soms fel gedebatteerd waarbij de oppositiepartijen én partijen uit de coalitie uiterst kritisch waren op het kabinet. Ook de christelijke partijen lieten zich niet onberoerd in het debat, waarbij vooral SGP-Kamerlid Roelof Bisschop zich liet gelden.

‘Het stikstofdebat werd een strijd tussen populistisch rechts en de rest’, schreef dagblad Trouw donderdagavond toen het debat was afgelopen. Een opvallende conclusie omdat vrijwel de gehele oppositie zeer kritisch was op CU-minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer. Zo stelde GroenLinks-voorman Jesse Klaver dat de brief waarin Staghouwer boeren perspectief zou moeten bieden ‘broddelwerk’ is. “Ik begrijp steeds beter waarom de boeren zo boos zijn”, voegde PvdA-Kamerlid Joris Thijssen daaraan toe. De conclusie van Trouw was ook opvallend omdat het daarmee onder meer Pieter Omtzigt en de SGP, die zeer kritisch zijn op de stikstofplannen, als rechts populistisch wegzet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ook Ronald Plasterk (voormalig minister vd PvdA), heeft heel veel moeite met het zgn stikstof "probleem".

Leuk (triest is beter woord), is zijn voorbeeld over Vlieland. Daar moet stikstof reductie plaatsvinden, terwijl er géén boer(derij) te bekennen is.

Het hele stikstof "probleem" is een non item, in elk geval niet zodanig dat er hele gebieden moeten worden "ontboerd".
Vakanties
Hier adverteren?