Ds. Floris den Oudsten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2022 door Jeffrey Schipper

PKN-predikant steunt boerenprotest: “Het is mijn taak om te strijden tegen onrecht”

“Het gaat op een dramatische manier mis in dit land. In Den Haag slaan de heren en dames politici de plank volkomen mis. Ik vind het tijd om op te staan tegen het onrecht dat duizenden boerenfamilies wordt aangedaan.” Dominee Floris den Oudsten was afgelopen woensdag één van de aanwezigen tijdens het boerenprotest in Stroe. Tienduizenden boeren gaven een duidelijk signaal af. De predikant van de protestantse gemeente in Maasdijk legt in gesprek met CIP.nl uit waarom hij de protesterende boeren een warm hart toedraagt en waarom hij niet langer wil zwijgen.

Als telg uit een boerengeslacht en vanwege contacten in Zeeland en Twente, waar hij eerder predikant was, weet Den Oudsten wel een beetje wat er speelt op het boerenerf. “Mijn oma (95) is een boerendochter. Haar ouders kregen na de Tweede Wereldoorlog een simpele opdracht mee: nooit meer honger. Die handschoen hebben zij opgepakt. Boeren die met hun efficiënte manier van werken een wereldprestatie hebben geleverd worden nu afgestraft aan de hand van het stikstofbeleid. Hoe is het gesteld met onze voedselvoorziening als de landbouw instort? Dan kun je wel zeggen dat we voedsel uit het buitenland moeten halen, maar daar gaat men over het algemeen veel meer milieubelastend te werk dan hier in Nederland. Ik vrees dat de heren dames politici in Den Haag dat niet eens doorhebben. Zouden stadse mensen weten dat koeien überhaupt melk produceren?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Laat iedereen toch eens NUCHTER nadenken!

De boeren worden uitgemaakt als grootste oorzaak van stikstofproblemen.

WAT we hebben... dat zijn PROBLEMEN van GIF wat OVERAL geloosd wordt door de Industrie.Vraag aan mensen om je heen maar eens, waar ze hun Tentje in de vakantie het liefst willen opzetten?

Bij een boer op het platteland of op een Industrieterein.

Waar zouden mensen de meeste Gezondheidsklachten krijgen?!De "kennis" van de "geleerden" is nog geen Wijsheid!

Gebruik gewoon je (Boeren) verstand... verstand met inzicht.