Gert-Jan Segers in gesprek met boeren - Anne Paul Roukema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2022 door Geerten van Breugel

CU-voorman Segers ziet samenleving veranderen: "We spreken en bidden niet meer met elkaar"

Toen er vrijdag bijna dertig jonge boeren, gehuld in Farmers Defence Force-kleding op de tractor bij de Zomertour van de ChristenUnie arriveerden en een journalist dat tweette, kwamen de negatieve reacties al heel snel binnen. ‘Dit kan toch niet?’, ‘Dit is intimiderend!’. ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers was juist blij met hun komst. “Ik vond het heel mooi om te zien dat er begrip was. Dat is samenleven: dat je, als je voor grote vraagstukken staat, in gesprek bent.” 

“Je merkt het aan alles”, vertelt Segers. “Polarisatie zou zomaar weer toe kunnen slaan. Het is alleen de vraag bij welk onderwerp zich dat manifesteert. Je zag het bijvoorbeeld gelijk online ontstaan, tijdens de bijeenkomst, toen die jonge boeren aan kwamen rijden. Maar zij maken zich grote zorgen over de vraag of er een toekomst voor hen is als boer. Of ze het bedrijf van hun vader kunnen overnemen. Het is logisch dat ze die vragen hebben en daarvoor ook naar ons toekomen. Maar dat deden ze heel netjes.” Tegenover WNL stelde Segers maandag al dat de stikstofcrisis “alles in zich heeft om totaal te ontsporen in een enorme polarisatie”. Hij stelde daarbij zelfs te vrezen voor een burgeroorlog, zij het op een beschaafde manier.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Het wordt HOOG TIJD dat alle mensen (die geen boer zijn) ook eens wat van zich laten horen. Bijna iedereen EET of DRINKT mee, van de producten van een BOER.

Boeren zorgen voor: Melk, boter, kaas, eieren, vlees, enz...BOEREN weg VOEDSEL weg !!

En wat weg is, komt zomaar NIET meer terug.

Waar... is het nuchtere verstand gebleven ?!Het gaat uiteindelijk om de grond van de boeren, want DIE willen ze hebben.