EP
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2022 door Redactie

Europees Parlement spreekt zich uit over abortus: 'Dieptepunt geschiedenis Europese politiek'

Vorige week werd er in het Europees Parlement uitgebreid gesproken over het onderwerp abortus. Woensdag vond er een plenair debat plaats waarbij ook vertegenwoordigers van de ChristenUnie en de SGP aan het woord kwamen. Uiteindelijk besloot een meerderheid donderdag een resolutie aan te nemen waarin lidstaten wordt opgeroepen om het recht op abortus vast te leggen in het Europees Handvest en waarin men zich uitsprak tegen het Amerikaanse voornemen om het landelijke recht op abortus af te schaffen.

‘Het debat in het Europees Parlement over abortus is buitengewoon heftig en eenzijdig’, schreef Peter van Dalen, Europarlementariër namens de ChristenUnie, vorige week woensdag nadat het debat plaatsvond. ‘Volgens sommige sprekers ben ik een man die hierover niets mag zeggen, die bovendien verblind is door z’n godsdienst. Ik vond het zéér nodig hier een andere benadering uit te spreken’, was Van Dalen duidelijk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

a
Hoe diep is ons werelddeel Europa gezonken: kinderen met een kloppend hartje vermoorden in de moederschoot een mensenrecht noemen... God geve dat deze opstelling van ons Europese Parlement niet gevolgd zal worden door ons eigen Nederlandse parlement. En wanneer komt het moment dat God niet langer geduld met ons heeft en deze kinderen zal wreken...? Ds Alfons van Vliet, PKN predikant te Bolsward
Vakanties
Hier adverteren?