De Reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juni 2022 door Patrick Simons

Prof. dr. De Reuver 50 jaar predikant: "Ik hoefde niet te kiezen, er werd voor mij gekozen"

Prof. dr. A. de Reuver staat vijftig jaar in het ambt van predikant. Dit ‘vierde’ hij met een speciale jubileumdienst in de eerste gemeente die hij als predikant diende: de Hervormde Gemeente van Tholen. In een afgeladen kerk preekte De Reuver over het vierde hoofdstuk van de tweede brief van Paulus aan de gemeente van Korinthe: “De breekbare broze kant van het domineesbestaan drong in het begin niet tot me door."

“Op een paar dagen na is het vijftig jaar geleden dat mijn vaderlijke mentor ds. Boer me hier bevestigde”, begon De Reuver zijn preek. “In 1972, dat was de vorige eeuw. De meesten van jullie waren er nog niet bij, zeker niet bewust. Velen zijn ons inmiddels ontvallen. Wat is er veel gebeurd in die halve eeuw! Wat een andere tijd was dat. Het was de periode van de koude oorlog. Wie kon in 1972 vermoeden dat de Berlijnse muur binnen 20 jaar zou bezwijken? En dat wij nog weer een jaar of 20/30 jaar later geconfronteerd zouden worden met die Russische agressie die toesloeg en toeslaat?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk de hele dienst terug

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ik hoorde Arie de Reuver als kandidaat tot de heilige dienst preken in de Oude Kerk te Putten over Psalm 45: 'Genade is op zijn lippen uitgestort. Hij is veel schoner dan de mensenkinderen'. Dat is dan meer dan50 jaar geleden. Maar de toonzetting van die preek toen en die van nu is precies dezelfde: een en al aanprijzen van Christus.