Godwin Arhin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 juni 2022 door Silvan Bruinstroop

Godwin Arhin strijdt in de modder tegen moderne slavernij: "Als niemand iets doet, verandert er niks"

Komende zaterdag is het weer zover: de MudRaise. Honderden deelnemers leggen een kilometerslang parcour af door de blubberige modder, trotseren obstakels en dragen bij in de strijd tegen moderne slavernij. Een van die deelnemers is ambassadeur van IJM (International Justice Misson) Godwin Arhin die dit jaar bewust ongetraind aan de start verschijnt: “Ik wil iets van de ontberingen voelen die de mensen in slavernij ervaren.”

“Ik doe mee aan de MudRaise omdat ik mij wil inzetten voor het doel van IJM. Dat is simpelweg het bestrijden van slavernij totdat het er niet meer is. Ik zie de MudRaise eigenlijk als een mooie manier om iets van de ontberigen te kunnen ervaren van wat mensen in moderne slavernij ervaren. Zij strijden voor vrijheid en moeten door, ook als ze niet meer kunnen. Op het moment dat je de finish haalt, ervaar je bevrijding. Voor dat gevoel van bevrijding wil ik ook vechten. Al blijft er natuurlijk een enorm verschil met mensen die echt in slavernij zitten en dagelijks worden uitgebuit, mishandeld en geen kant op kunnen", zegt Godwin.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ja sorry, we zijn druk met een clubje lhbti+ te bestrijden. Want de bijbel is daar duidelijk over. En slavernij, volgens de bijbel is dat niet verboden. Dus ja, prioriteiten he.