Nigeria vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juni 2022 door Redactie

Terroristen openen vuur tijdens katholieke mis in Nigeria: Tientallen doden

Terroristen hebben zondag aan het einde van een katholieke mis in Nigeria het vuur geopend. Bij de aanval kwamen volgens sommige bronnen minstens 70 christenen om het leven. Ripples Nigeria schrijft zelfs over meer dan honderd doden. Onder hen zouden veel kinderen zijn. Bovendien meldt Open Doors dat het gerucht gaat dat de voorganger van de kerk is ontvoerd. 

Het gaat om de St. Francis Xavier Kerk in Owo, een plaats in het zuidwesten van Nigeria. Priester Andrew Abayomi bevestigt tegenover Morning Star News dat de schutters kerkgangers onder vuur namen en explosieven lieten afgaan. "We waren bij de mis aanwezig toen de terroristen ons aanvielen", vertelt Abayomi. "Terwijl ze op ons schoten werden er geïmproviseerde explosieven naar binnen gegooid. Sommigen probeerden zich te verstoppen terwijl er willekeurig op ze werd geschoten. Dit duurde in totaal ongeveer twintig minuten."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Er zou zeker een grote mediacampagne mogen worden gehouden onder de HVC en SDOK en Opendoors!!! Er moet veel meer gedaan worden voor deze mensen. Het is verschrikkelijk!!!! Wat er elke keer gebeurd.en de regeringen EU moeten hiervoor ook de koppen bij elaar steken!!! In alle kranten op de voorpagina. We bidden voor hen allen!! En eens zal God vergelden !!! Zal!!! Dan worden de rollen om gedraaid. Houd moed!!! Hij God houd getrouw Zijn woord!!! ????????
Vakanties
Hier adverteren?