Gomarus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2022 door KRO-NCRV Pointer

Onderzoeksprogramma: 'Meer refoscholen wijzen homoseksuele relaties af'

Ondanks de ophef over de ‘antihomoverklaring’ van reformatorische basisscholen twee jaar geleden, is er weinig veranderd. In hun meest recente online schoolgidsen en identiteitsprofielen keuren 36 van de 161 scholen seksuele relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht nog steeds af. Dat zijn er meer dan twee jaar geleden, blijkt uit onderzoek van Pointer, het journalistieke onderzoeksplatform van KRO-NCRV. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil de scholen nog scherper controleren. “De zorgen hierover zijn afgelopen jaren niet afgenomen.”

De zogenoemde ‘antihomoverklaring’ van reformatorische basisscholen die ouders moeten ondertekenen zorgde twee jaar geleden voor veel ophef in het parlement en de media. Slob, destijds minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs, kwam onder vuur te liggen omdat hij in de Tweede Kamer uitlegde dat scholen volgens de geldende wetten de vrijheid hebben om in identiteitsverklaringen homoseksualiteit af te wijzen. Onder druk van de Kamer kondigde hij een dag later alsnog aan onderzoek te gaan doen naar de scholen en eventueel boetes op te leggen als ze zich niet aan de wet houden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als christelijke scholen wordt verboden om een christelijke mening te hebben, kunnen ze net zo goed worden afgeschaft. En waarom worden de moslimscholen niet genoemd? Die zijn er ook tegen.

De scholen moeten veilig zijn dat is een must, maar volgens mij is dat goed mogelijk.
Vakanties
Hier adverteren?