Raymond R. Hausoul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 juni 2022 door Raymond R. Hausoul

Lieten Amerikaanse presidenten zich door Bijbelse profetieën leiden?

De journalist Kurt Eichenwald schreef in 2012 dat verschillende presidenten, waaronder Roland Reagan en George W. Bush, tijdens hun politieke carrière de bijbelse profetieën over Gog en Magog met het communistische Rusland of het oorlogszuchtige Irak in relatie brachten. Roland Reagan vertelde als gouverneur tijdens een diner dat bijbeluitleggers bij Gog al generaties lang aan Rusland dachten. Ook Bush was op de hoogte van deze duiding.

In 2003 kreeg de oudtestamenticus Thomas Römer van de Franse Protestantse Federatie de vraag om de bijbelse namen Gog en Magog te verduidelijken. Het Élysée vroeg hiernaar. George Bush had namelijk in een gesprek met Jacques Chirac gezegd dat hij Gog en Magog in het Midden-Oosten aan het werk zag. Hij wilde Frankrijk overhalen mee te doen aan een invasie in Irak. Römer schreef een beknopte verklaring over Gog en Magog en vermeldde dat Ezechiël een coalitie van volken beschrijft die Israël aanvallen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Afgezien van de persoon Saddam Hoessein en zijn leef-en handelswijze, was het besluit om Irak binnen te vallen, niet gebaseerd op verantwoorde gronden. Nee, er waren geen chemische wapens en er was geen materieel die zo'n inval rechtvaardigden. Irak werd na de inval een soort Waterloo voor Amerika en Irak verviel in totale chaos. Oorlogen leiden kennelijk niet tot geleerde lessen, maar nog steeds tot de dood van onschuldige mensen. Tot het moment dat de wapens worden omgesmeed tot ploegscharen en de mens de oorlog niet meer zal leren.Vakanties
Hier adverteren?