Partijcongres ChristenUnie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2022 door Jeffrey Schipper

CU krijgt opdracht om oude bestuurscultuur te bestrijden: “We mogen de genadecultuur uitdragen”

De leden van de ChristenUnie zien graag dat ook hun Kamerleden het kabinet kritischer gaan volgen. Zij stemden in grote meerderheid voor een motie die daartoe oproept. “De regeringspartijen hebben juist aan ons als ChristenUnie iets te bewijzen”, aldus één van de indieners van de motie op het 45e partijcongres van de regeringspartij.

In de motie staat dat de partij niet moet schuwen moties van wantrouwen of afkeuring te steunen tegen bewindspersonen die niet integer handelen. Ruim 70 procent van de ChristenUnieleden steunde het voorstel dat oproept tot een strengere aanpak. "Wat doen we als bestuurders niet doen wat we van ze verwachten? We moeten niet normaal maken, want niet normaal is. We mogen ons duidelijker uitspreken hierover", stelde mensenrechtenactivist en CU-lid Antonie Fountain, één van de indieners van de motie. Ook Wietse de Boer (raadslid CU Zwolle) en opiniemaker Alex ten Cate zijn mede-indieners van de motie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Genade cultuur is niet alles maar door de vingers zien en het ene zeggen maar het andere doen. Soms moet je dat tegen de coalitie in stemmen......Tja dat betekend dat je het soms eens moet zijn met partijen die je het liefst ziet verdwijnen. Maar de huichelarij van de CU de laatste tijd is tenenkrommend. Waarom mee gestemd voor weer verlenging van de coronawet.....bang soms voor verkiezingen en dat bijv de FVD of PVV dan de grootste wordt?!?!? Ik ben ook niet zo voor dat soort partijen maar ze brengen wel feiten aan het licht