Latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2022 door Redactie

Advocaat ds. Latzel: "Elkaar niet meer op zonden mogen wijzen, betekent einde godsdienstvrijheid"

De rechtbank heeft hoogleraar prof. dr. Isolde Karle afgewezen als theologisch expert in de zaak van ds. Latzel. Dr. Sacha Böttner, de advocaat van de predikant, had daartoe verzocht omdat Karle volgens hem vooringenomen is. De rechtbank ging daar maandag in mee en wees haar af, zo meldt de Duitse persdienst Idea. Ondertussen stelde Böttner in zijn slotpleidooi dat de godsdienstvrijheid in gevaar is en dat een kritische houding ten opzichte van homoseksualiteit ook onder vrijheid van godsdienst en meningsuiting valt. 

Prof. dr. Isolde Karle liet aan duidelijkheid niets te wensen over toen ze vrijdag gehoord werd. Zo zei ze onder meer dat uitspraken van Latzel over homoseksualiteit en genderideologie over de grens gaan. Karle betoogde zelfs dat de predikant met zijn uitspraken het gebod van naastenliefde minacht. Volgens de hoogleraar is iedereen in de moderne protestantse ethische leer het er bovendien over eens dat homoseksualiteit niet als zonde mag worden gezien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Bij ds de Kort is de vrijheid van Godsdienst nog gehandhaafd. Ook bij de Finse minister

die op het zelfde aanbeeld slaat wat betreft de bijbelse mening over het huwelijk is dat gelukkig het geval. Of dat bij ds Olaf Latzel ook zal blijken ? In Duitsland is het modernisme wel heel ver in de Landeskerk ingedrongen. Vele pfarrers mogen hun eigen vrijzinnige meningen verkondigen maar of dat ook voor deze predikant is, blijft nog de vraag.

Marius Timmermans