Johan Koornhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juni 2022 door Patrick Goede

Johan Koornhof had medisch gezien dood moeten zijn: "Jezus stuurde mij terug"

De Zuid-Afrikaanse Johan Koornhof is een succesvol spreker en schrijver wanneer tijdens de coronapandemie plotseling het noodlot toeslaat. Van de één op de andere dag komt hij op de intensive care (IC) terecht. Zijn hart en hersenen begeven het en in zijn geestesoog ziet Johan hoe zijn lichaam wegzweeft in een glazen kist. Hij verzet zich met alles wat hij heeft tegen dit naderende einde en probeert krampachtig controle te krijgen over de situatie. Dan openbaart Jezus zich aan Johan. Maar het is geen prettige ontmoeting. CIP sprak Johan over deze bijna-doodervaring en zijn zeer wonderbaarlijke genezing.

“Ik voelde mij zo fit voordat ik corona kreeg. Ik deed veel aan mountainbiken en dacht dat het niets voor zou stellen”, vertelt Johan. “Toen ik het virus kreeg zei ik tegen mijn vrouw: ‘Eindelijk, nu kan ik er mooi in één keer vanaf zijn.’ Maar ik kreeg de dagen daarna zoveel last van pijn en koorts. Doordat ik weinig voedsel vasthield kampte ik met steeds meer uitdrogingsverschijnselen. Mijn neef is medisch specialist en zei dat ik onmiddellijk naar het ziekenhuis moest. Hij verwees mij naar zijn beste vriend, een dokter die zich gelijk over mij ontfermde. Wat dat betreft ben ik erg gezegend geweest. Achteraf kun je zeggen dat God het heel bijzonder georkestreerd heeft.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Ik wil meer info over Johan Koornhof

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik hier mee moet. Het is natuurlijk fantastisch dat hij zo'n genezingswonder mocht ervaren, maar ik geloof gewoon zijn woorden niet als hij het heeft over de smalle weg. Complete gehoorzaamheid vereist om aan te kunnen komen op je bestemming. Dat is gewoon helemaal niet waar! Behoudenis, redding is GRATIS!! Kijk naar de koperen slang en je bent gered zegt Jezus in Joh.3. Gehoorzaamheid is uiteraard belangrijk als volgeling van Jezus, maar niet om gered te worden, want dat is een gave en gebaseerd op genade.