Ariënne Monster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 mei 2022 door Silvan Bruinstroop

Ariënne heeft een boodschap voor christelijk Nederland: "Wees niet bang voor geloofstwijfels"

“Wees als kerk niet bang voor geloofstwijfels, God kan die echt wel hebben”, zegt Ariënne Monster. Onlangs bracht ze het boek ‘Groeipijn’ uit, speciaal gericht aan jongeren van 16 tot 27 jaar die met geloofstwijfels kampen. Voor Monster zelf geen onbekend verschijnsel, daar de jonge auteur in haar jeugd ook kampte met de nodige twijfels over het bestaan van God. CIP.nl sprak met Ariënne Monster over haar boek ‘Groeipijn’ en haar eigen verleden waarin geloofstwijfels centraal stonden.

Veel jongeren zouden volgens Monster binnen de kerk te kampen hebben met geloofstwijfels. Dat baseert zij op een onderzoek dat BEAM (de jongerenorganisatie van de Evangelische Omroep, red.) recent verrichte. “Daaruit blijkt dat er zo'n 80 procent van de jongeren uit allerlei verschillende kerken in meer of mindere mate geloofstwijfels hebben. Niet elke jongere zal dezelfde diepgaande twijfels ervaren, maar dat geloofstwijfel bij veel jongeren een rol van betekenis speelt is duidelijk”, vertelt Monster.

Het proces van volwassen worden in een veranderde maatschappij is volgens Monster een van de oorzaken waardoor veel jongeren nu in geloofstwijfel verkeren. “Ik denk dat ze nu veel meer met verschillende soorten wereldbeelden en leefstijlen in aanraking komen dan vroeger. In de tijd van onze ouders groeide je op in een bepaalde gemeenschap en was de kans groot dat je daar je hele leven in zou blijven. Social media heeft ervoor gezorgd dat de hele wereld inmiddels te zien is en jongeren weten daar als geen ander een weg in te vinden. Het komt er nu veel meer op aan dat je je geloof kunt onderbouwen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hoi Arienne,

Mag ik je mijn simpele oplossing voor het wegnemen van geloofstwijfel (gratis) aanreiken?

GELOOF, dat Gods Woord WAAR is. Dat al die prachtige getuigenissen die erin vermeld staan, ook werkelijk WAAR (gebeurd) zijn!

Kijk THOMAS (OOGETUIGE!) wordt nog steeds als voorbeeld (HELD?) van de twijfel opgevoerd!

Toch duurt die twijfel slechts EEN week. Zodra hij de doorboorde Jezus in levende lijve ziet: Zegt hij: Mijn Heere en mijn God! Ooit gelezen in Johannes 20?

Waarom gelooft men deze OOGGETUIGE NIET?