Olaf Latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Redactie

Hoger beroep ds. Latzel dient deze week: "Ik ben niet tegen homoseksuelen"

In een hoorzitting in de Bremense arrondissementsrechtbank heeft ds. Olaf Latzel (links op foto) zich verweerd tegen de boete van 8100 euro die de predikant kreeg voor volksopruiing. Dit vanwege zijn uitspraken over homoseksualiteit. Latzel benadrukte maandag in de hoorzitting niet tegen homoseksuelen te zijn, maar wel tegen "een bepaald type gedrag, dat ik zonde noem".

In totaal zal het proces naar aanleiding van het hoger beroep dat de predikant aanspande vier dagen duren. Maar de vraag is of het daarna ook daadwerkelijk afgelopen is. Er is namelijk ook na het hoger beroep nog een mogelijkheid om door te procederen en betrokkenen verwachten dat dit hoe dan ook gaat gebeuren. Dat betekent dat of ds. Latzel óf het openbaar ministerie van Bremen niet akkoord zal gaan met wat de rechters besluiten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Hoewel ik het vast niet met alles eens ben wat ds. Latzel zegt, heb ik diep respect voor deze predikant. Ik hoop dat hij de vrijheid houdt om op zijn oprechte manier Gods Woord te verkondigen en de gemeente te leiden op de goede weg.