Piet Guijt en Steven Paas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 april 2022 door Piet Guijt en Steven Paas

Afnemende aandacht voor Israël of voor Jezus?

Op 6 april werd in Ede een speciaal Israëlevent gehouden, georganiseerd door het Centrum voor Israëlstudies (CIS). Een van de sprekers was de christelijke gereformeerde predikant dr. C. P. de Boer uit Sliedrecht. In het Reformatorisch Dagblad van 7 april (Jan van Reenen: ‘Aandacht voor Israël ebt weg’) en het Nederlands Dagblad van 8 april (‘Pieter de Boer: Israël geen vriend maar broeder) werd er aandacht aan besteed. En op 13 april stond op CIP.nl de samenvatting van de lezing van ds. De Boer. Hieronder plaatsen wij enkele kritische kanttekeningen bij de inhoud.

Vooraf benadrukken we het met ds. De Boer te betreuren dat de Joden veel onheil is aangedaan (denk aan o.a. de Holocaust) en dat we moeten strijden tegen antisemitisme. Ook wij beseffen met dankbaarheid dat wij, inclusief de Joden zelf, bijna de gehele Bijbel aan Israëlieten te danken hebben.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Jezus Christus is als Jood geboren. Israël is en blijft Gods oogappel. Jezus komt terug! Waar? In Amsterdam? Nee op de Olijfberg in Israël. Eens met ds. De Boer. Laten we als Christenen inderdaad onze onopgeefbare verbondenheid als Christenen voor en met Israël in woord en daad zichtbaar maken. De duivel weet precies waar Jerusalem ligt en zet aan tot haat en vijandschap tegen Israël. En gelukkig komen er steeds meer Joodsemensen tot het Goddelijk Inzicht wie Jezus Christus is. De God van Israël gaat door met Zijn plan ook voor Israël.