Petra van Leeuwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 mei 2022 door Silvan Bruinstroop

Christelijke directeur heeft grootse plannen: “Wij willen duizenden Afrikaanse kinderen helpen”

“Stromend water is er niet, je slaapt op een zanderige ondergrond en je behoefte gooi je in een zakje op straat”, vertelt Petra van Leeuwen, kersvers directeur van hulporganisatie Christ’s Hope in gesprek met CIP.nl. Onlangs bracht Van Leeuwen een werkbezoek aan de hulppunten van de organisatie in Kenia en Tanzania en kwam ze in aanraking met de sloppenwijken. Ze schrok van de ontberingen die ze daar aantrof maar raakte tegelijkertijd ook onder de indruk: “Deze mensen hebben een bepaalde hoop of drijfveer die hen op de been houdt.”

Met twintig jaar ervaring in het sociale domein en na werkzaam te zijn geweest voor tal van maatschappelijke organisaties, heeft Petra van Leeuwen wel het nodige aan leed gezien. “Ik heb met mensen gewerkt die dakloos waren, vrouwen die in de prostitutie verwikkeld zaten en mensen die met allerlei psychologische problematiek te kampen hadden. Dan heb je het over een aardig portie ellende wat je dan op je bordje krijgt”, begint Van Leeuwen haar verhaal.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Bewogen verhaal. Duidelijke oproep. Heb je nog geen sponsorkind? Start dan nu, zou ik zeggen. Kijk op de website van Christ's Hope. Samen kunnen we meer.
Vakanties
Hier adverteren?