Schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2022 door Redactie

SGP-senator vreest vaccinatiedwang door nieuwe wet kindercentra: "Leidt tot een vorm van uitsluiting"

Dinsdag werd er in de Eerste Kamer gedebatteerd over de mogelijkheid tot het verplicht stellen van vaccinaties bij kindercentra en verplichte transparantie daarover. Tot verrassing van SGP-senator Peter Schalk bleek dat niet alleen over vaccinatie tegen kinderziektes te gaan, maar ook over vaccinaties tegen corona. Terwijl de wet al vóór de coronacrisis werd aangenomen: ‘Ik ga ervan uit dat deze wet het niet gaat halen’, schrijft Schalk op Twitter. Hij maakt zich zorgen over vaccinatiedwang en uitsluiting. 

Het betreft een initiatiefwetsvoorstel van Paul van Meenen en Rens Raemakers, beiden namens D66 lid van de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel werd op 18 februari 2020 al aangenomen door de Tweede Kamer. Destijds stemden alleen CDA, SP, ChristenUnie en SGP tegen. Het wetsvoorstel houdt in principe in dat kindercentra de mogelijkheid hebben om vaccinaties verplicht te stellen bij zowel kinderen als personeelsleden en dat ze hier ook open over moeten zijn. Wanneer men daarvoor kiest kunnen niet-gevaccineerde kinderen en personeelsleden dus geweigerd worden. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Moeten we maar kinderopvang realiseren waar kinderen van "Vaxxers" niet welkom zijn? Ik ben geen "anti-vaxxer", maar wordt tijd dat de "vaxxers" een beetje dimmen, er zitten gewoon enorme risico's aan iig een deel van vaccinaties, vaccinaties onder hoge druk ontwikkelen en massaal pushen is vragen om problemen. Dat neemt positieve effect van bepaalde vaccinaties (bijv. polio, HPV) niet weg.