Jochem Duinhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2022 door Jochem Duinhof

Deelname aan Rutte IV doet afbreuk aan geloofwaardigheid ChristenUnie

Afgelopen weekend vierden we het Paasfeest. Voor mij persoonlijk is Pasen een geschikt moment voor bezinning en reflectie. Door Jezus’ kruisgang zijn wij allen vrijgekocht en mogen we in vrijheid Jezus volgen. Tegen deze achtergrond was het dan ook wrang dat de ChristenUnie precies een jaar geleden, tijdens het Paasweekend, deelname aan kabinet Rutte IV uitsloot.

Dat de fractie van de ChristenUnie zelfs tijdens het Paasweekend in de politieke overdrive stond, viel bij veel mensen terecht niet in goede aarde. Toch viel er inhoudelijk veel voor het uitsluiten van deelname aan Rutte IV te zeggen. Als het onze minister-president vrijstaat om te liegen in het hart van onze democratie, dan is dat de bijl aan de wortel van het systeem dat ons zoveel vrijheid, vrede en welvaart heeft opgeleverd. Ergens moet een duidelijke grens getrokken worden, en de ChristenUnie deed dat. Toch bleek een ‘nee’ vanuit de ChristenUnie-fractie geen definitieve afwijzing van kabinetsdeelname. Het is het bewijs dat ‘onder druk alles vloeibaar wordt’. Ook bij de ChristenUnie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Eens met dit artikel. En de CU had de motie van wantrouwen tegen Huge de Jonge moeten ondersteunen. Leugenaars mag je, zeker als christenen, absoluut niet tolereren.