Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2022 door Silvan Bruinstroop

Richard ziet dat christenen ingedut dreigen te raken: ben jij toegewijd?

“Veel christenen in Nederland worstelen met toewijding of dreigen ingedut te raken”, zegt SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom. Daarom organiseert de stichting op donderdag 21 april een online-event met als thema: “Ingedut of Toegewijd” Tijdens deze avond krijgen christenen handvatten aangereikt om toegewijd aan God te leven. Indrukwekkende getuigenissen van vervolgde christenen en bijdragen van inspirerende gasten als ds. Paul Visser, Arco van Doleweerd en Wesselien Fouad staan daarbij op de rol. Live muziek van Maartje Kok en Erika de With complementeren de avond die vanaf 20.00 uur aanvangt.

Dat het online-event plaatsvindt, is volgens Richard Groenenboom “van cruciaal belang” “Op basis van meerdere redenen hebben we voor het thema “Ingedut of Toegewijd” gekozen. Allereerst heeft dat van doen met de status waarin de kerk zich nu bevindt. Regelmatig horen we van christenen dat zij zich lauw of ingedut voelen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Ben ben jij toegewijd" is de vraag. Welnu voorwaarde is dan wel dat dat herhaald verkondigd wordt! Maar waar hoor je nu nog om alles op geven en Jezus te volgen? Om dagelijks jezelf te verloochenen en je kruis op te nemen? Om Hem lief te hebben met geheel je kracht, hart en je ziel? Om je ik-leven (naar het vlees) en de wereldgelijkvormigheid te haten / verachten? Daar maar eens mee beginnen lijkt me. Overigens is geheel toegewijd heerlijk en zeer aanbevelenswaardig :-) Zouden meer mensen moeten doen.