Mart van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 april 2022 door Mart van de Kamp

Folder GezinsPlatform over genderdysforie zet ouders op het verkeerde been

Steeds vaker kom ik het tegen: gelegenheidshuwelijken van reformatorisch-christelijke organisaties die anti-lhbti standpunten op hun agenda hebben staan met organisaties met heel andere levensbeschouwelijke wortels maar met overlappende anti-lhbti standpunten. Met name kom ik dit soort gelegenheidshuwelijken tegen waar het gaat over genderthematiek.

Bij dat laatste moest ik denken aan de samenwerking tussen GezinsPlatform.NL en VoorZij. GezinsPlatform.NL - in haar eigen woorden - “behartigt de belangen van het gezin in de samenleving”. VoorZij - in haar eigen woorden - wil “helder denken over gelijkwaardigheid” en “komt op voor de rechten van vrouwen en meisjes”. Niets mis mee op het eerste gezicht. Maar het gaat om de definities. Wat is ‘het gezin’, wat zijn die ‘belangen’, en hoe is de visie op die ‘samenleving’? Wat wordt bedoeld met ‘helder denken’, hoe gelijkwaardig is die nagestreefde ‘gelijkwaardigheid’, en wat wordt wel en niet verstaan onder ‘vrouwen en meisjes’? Dat heeft alles te maken met achtergronden en agenda’s. Daarover meer in dit artikel.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
En nu mis ik nog steeds één heel belangrijk punt: het verschil tussen genderideologie en genderdysforie.

Genderideologie leert dat ieder mens geheel vrij en autonoom zijn gender kan kiezen en dat alles daar in mogelijk is. Zogezegd: vrijheid blijheid.

Genderdysforie kenmerkt zich door een diepe afkeer tegen het eigen lichaam en bijgevolg de wens om het lichaam van het andere geslacht te hebben. Hier is op geen enkele manier sprake van een vrije en autonome keuze, laat staan vrijheid blijheid.