coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Redactie

CU wil dat coronatoegangsbewijs uit de wet verdwijnt

ChristenUnie (CU) wil dat het coronatoegangsbewijs (CTB) uit de wet wordt gehaald. Kamerlid Mirjam Bikker stelde maandagavond tijdens een debat over de verlenging van de tijdelijke wet rondom coronamaatregelen dat het CTB wat haar partij betreft niet meer proportioneel is en daarom uit de wetgeving moet worden gehaald. Daarmee lijkt een meerderheid van de Tweede Kamer het coronatoegangsbewijs niet meer te steunen. 

ChristenUnie was al langer kritisch op de inzet van het coronatoegangsbewijs en kwam vorig jaar al met het voorstel om veel meer in te zetten op testen. Nu de milde omikronvariant dominant is in Nederland, is het wat de partij van Bikkers betreft niet meer nodig om het inzetten van de coronapas in de tijdelijke wet coronamaatregelen te houden. Sinds de coronacrisis is er door het kabinet een tijdelijke wet gemaakt waarin de maatregelen in de strijd tegen het virus zijn opgenomen. Omdat het een tijdelijke wet betreft en sommige maatregelen vergaand ingrijpen in de maatschappij en de levens van mensen, moet deze iedere keer verlengd worden. Dat is recent voor de vijfde keer verlengd tot 1 juni en het kabinet wil daarna nog een keer verlengen mét wellicht opnieuw de mogelijkheid voor een coronapas in de wet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Effectief middel voor wat? Het bestrijden van het virus, het open houden van openbare gelegenheden, het verminderen van druk op de zorg of die paar procent die niet wil gevaccineerd worden uitsluiten van maatschappelijke deelname?

Kortom, wie gaat straks bepalen of het middel effectief is en hoe wordt dat geëvalueerd?