Ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 april 2022 door Redactie

Ds. C. P. de Boer: “Aandacht voor Israël in de kerk ebt weg”

“Wanneer de Bijbel gelezen wordt als een tijd- en cultuurgebonden document, ondermijnt dat de theologische overtuiging die stelt dat de band met Israël onopgeefbaar is vanwege Gods verbond met het Joodse volk”, stelt ds. C. P. de Boer. Vorige week organiseerde het Centrum voor Israëlstudies (het CIS) een speciaal Israëlevent in Ede. De christelijke gereformeerde predikant uit Sliedrecht gaf daar een lezing met de titel ‘Israël een vriend?!; een tussenbalans’. CIP.nl vat de lezing van ds. De Boer samen.

“Is Israël mijn vriend? Mijn Joodse vrienden verwachten nu dat ik volmondig ‘ja’ zeg. Maar ik zeg: ‘Nee, Israël is voor mij geen vriend. Israël is voor mij meer dan een vriend. Israël is voor mij een broeder.’ Ik formuleer dit antwoord niet om bijdehand te zijn, ik formuleer mijn antwoord om twee redenen bewust zo. In de eerste plaats is Israël voor mij het Joodse volk, waarvan ik op grond van de Schrift vast geloof dat dit volk het volk van Gods verbond is, ook vandaag. Via dit volk heeft God aan vele andere niet-Joden in de loop der eeuwen zijn Woord en Messias gegeven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Met ontroering las ik dit artikel van ds. C.P. de Boer. Van zijn liefde voor onze broeder Israël, Gods oudste Zoon (Ex. 4:22). Als het waar is wat hij zegt (en ik geloof dat het waar is) dat "Het bestaan van de kerk afhankelijk is van het voortbestaan van het Joodse volk", dan zou dat op de chr. geref. synode (en op alle synodes), vergaderpunt nr. 1 moeten zijn. Omdat in de kerken de aandacht en liefde voor Israël wegebt, stromen omgekeerd evenredig dezelfde kerken leeg.