Prof. dr. Theo Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Prof. dr. Theo Boer

Een oproep aan dr. Klaassen: Blijf binnen de kerk het gesprek aangaan

Er is nogal wat te doen over het gravamen van dr. M. Klaassen. Zijn brief waarin hij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) oproept om terug te keren naar een Bijbelse visie op seksualiteit en huwelijk en zijn aankondiging om, nu het gravamen is afgewezen, zich op zijn positie te beraden, maken me niet echt vrolijk.

Het is belangrijk dat Klaassen binnen de PKN kan blijven zeggen wat hij vindt – iets wat overigens nu inderdaad ook gewoon mogelijk is. Waarom? Omdat het waardevol is om stemmen te blijven horen die het huwelijk zien als een bijzonder scheppingsgegeven met als kenmerk een relatie tussen één man en één vrouw, voor zolang als ze leven, met een publiek karakter en met openheid voor het ontvangen van kinderen. Niet voor niets is het huwelijk, volgens de Rooms-Katholieke Kerk een sacrament, vergelijkbaar met doop en avondmaal. Voor een grote meerderheid van de wereldkerk is dit nog steeds de visie op het huwelijk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik val van verbazing bijna van mijn stoel als ik lees dat ethicus Jochem Douma pleitte voor geslachtsaanpassende operaties* omdat dat volgens hem een erkenning was van de bipolariteit van de menselijke seksualiteit. Dat is de omgekeerde wereld. En net zo absurd als de redenering dat een homohuwelijk is toegestaan en zelf ‘nodig’ is omdat seksualiteit alleen in een huwelijk is toegestaan. Hoe ziekelijk kan een mens denken!*DE oplossing van de genderdysforie is niet een operatie maar bevrijding door de kracht van Gods Heilige Geest!